Facebook
Följ oss på Facebook
Stäng
Erlings resor

Hamburg Internationella trädgårdsutställning med HJ

Jorden runt i 80 trädgårdar! Det stora temat för den stora internationella utställningen  i Hamburg större delen av 2013 som beräknas locka mellan 2-3 miljoner besökare.

Utställningen är den sjätte i ordningen sedan starten för 60 år sedan. På det 100 hektar stora området möts vi av fantastiska temavärldar, kulturella arrangemang, prunkande blomsterhallar och oaser från världens alla hörn, restauranger - temat är ju "Jorden runt i 80 trädgårdar". Vi kommer att få njuta av en fantastisk blomsterprakt så långt ögat kan nå. Utställningen byggs upp nära Hamburgs hamn på den stora ön Wilhelmsburg i floden Elbe.

Dag 1
Vi åker från Göteborg tidigt på morgonen. På Hallandsåsen stannar vi för kaffe och fralla innan vi kör vidare till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Resan går genom Danmark till Rödby och där tar vi nästa färja till Puttgarden. Några timmar senare når vi slutmålet Hamburg och vårt hotell Alte Wache som ligger mycket centralt nära järnvägsstationen. Efter en stunds vila samlas vi i matsalen för en gemensam middag.

DAg 2 & 3
Hamburg har nära 2 miljoner invånare och är en av Tysklands större städer. Efter en fin frukostbuffé gör vi en rundtur i denna Tysklands andra stad och får se att även här blåser det nya vindar. Mycket har hänt de senaste åren och stadsbilden har fått många spännande inslag. HafenCity är den helt nybyggda stadsdelen i hamnen där vi finner moderna byggnader som till exemepel den nya spektakulära teatern. Den största affärsgatan Mönckebergstrasse, och dess granne, gågatan Spitalerstrasse, kantas av såväl stora varuhus som andra butiker. I de närbelägna kvarteren mellan Rådhuset och Alstersjön får den shoppingglade sitt lystmäte i ett stort antal butiksgallerior och till exempel vid Kicrhenalle nära hotellet, hittar vi många trevliga lunchrestauranger. Att fylla två dagar med spännande program i en stad som Hamburg är inten konst! Kvällarna avslutar vi med gemensamma middagar. En av dagarna gör vi en rundtur och ser bl.a. Alstersjön, Landungbrücker, Reeperbahn, nya stadsområdet HafenCity ner vid Elbe och mycket mer. Efter rundturen njuter vi av staden på egen hand. Kanske någon vill besöka det kända Märklinmuséet, en värld byggd i tågmijö. Nästa dag är det dags att besöka den stora internationella trädgårdsutställningen och vi njuter av mästerliga trädgårdar och arrangemang av blommor. Mer finns att läsa på www.igs-hamburg.de. Sedan några år tillbaka är den tidigare så kända Hansateatern öppen igen, kanske någon vill uppleva en kväll med variete på högsta nivå? Meddela när du bokar resan, så ordnar vi biljetter. Teatern ligger på gångavstånd från hotellet.

Dag 4
Efer frukost är det dags att stiga på bussen igen. Vi stannar i Burg för inköp, innan vi stannar för en avslutningsmiddag. Därefter kör vi ombord på färjan till Danmark. Efter ytterligare en färjetur når vi svensk  mark och beräknas vara tillbaka i Göteobrg ca 21.00.

Hamburg Internationella trädgårdsutställning med HJ
Hamburg Internationella trädgårdsutställning med HJ
Hamburg Internationella trädgårdsutställning med HJ
Hamburg Internationella trädgårdsutställning med HJ
Hamburg Internationella trädgårdsutställning med HJ
Hamburg Internationella trädgårdsutställning med HJ

Detta ingår i resan

Bussresa, färja Helsingborg-Helsingör -Röby-Puttgarden t/r, vägskatter, logi i 2-bäddsrum, 3 frukostar, 3 middagar, stadsrundtur, heldagspass till Internationella trädgårdsutställningen i Hamburg, svensk reseledare och representant från Hemmets Journal.

Inga fler avgångar

Nu finns det inga fler avgångar på denna resa men du kan redan nu anmäla ditt intresse för nästa års avresor. Blir intresset stort nog kan vi komma att sätta in extraavgångar.
BRA ATT VETA
Tillägg
Enkelrum 600:-, avbeställningsskydd 100:-, varietebiljett 450:-.
Boende
Hotel Alte WAche, HAmburg
Valuta
Euro
Arrangeras av
Erlingsresor
VÄDER PÅ RESMÅLET
Vädret (kl 07:00)
Temperatur: 7°C
Se väder för fler resmål