Oktoberfest Bremen, 3 dagar

Gör som tusentals andra – medverka till den fantastiska stämningen på Bremens Oktoberfest! Härligt gung, klirr i ölglasen, sång och musik möter dig när du besöker Bremer Freimarkt, en populär tradition på bekvämt avstånd från Sydsverige. Upplev den lilla storstaden med sitt breda shoppingutbud, de mysiga gamla Schnoorkvarteren och de otaliga restaurangerna och pubarna.

Shopping i Rostock, 2 dagar

Följ med på vår populära och prisvärda shoppingresa till Rostock. Vi provianterar ordentligt, besöker många av alla butiker, hinner njuta, umgås och koppla av. Vill man pausa från inköpen så ligger Rostocks vackra centrum bara ett stenkast från vårt mycket centralt belägna hotell vid Rådhuset i början av gågatan.

Alsace

Alsace, i gränstrakterna mellan Tyskland och Frankrike, är en region som verkligen upplevt historiens vingslag. Under såväl det fransk-tyska kriget som de båda världskrigen har Alsace varit under tysk ockupation men återbördats till Frankrike.

Baltikum

I mer än fyra tusen år har svenskar och balter levt vid samma vatten, haft samma religion och samma möjligheter men ändå har vi gått skilda öden till mötes. Nutid och dåtid möts på ett fascinerande sätt i Estland, Lettland och Litauen

Berlin

Berlin, vår närmaste världsmetropol, är en fascinerande och livfull stad, en av Europas allra mest spännande. Här är alltid något på gång och staden tillfredsställer alla smaker. Kudamm erbjuder shopping i massor. Unter denLinden bjuder på praktfulla palats och på de välfyllda museerna kan vi studera skatter från världens alla hörn.

Bremer Weinfest

Det är åter dags för traditionell vinfest på Hillmannplatz i Bremen. Ett 30-tal vinodlare från tyska vindistrikt erbjuder provsmakning av 500 viner under gemytliga former och folklig stämning. Vi erbjuder en trivsam resa med såväl nya som traditionella inslag. Missa inte chansen till fyra härliga sensommardagar i Bremen

Hildesheim och sparris

Hildesheims återuppbyggda gamla stadsdel är en fröjd för ögat. Det vackra torget och kyrkorna är guldkornen. Såväl Michaeliskirche som domen är upptagna på Unescos världsarvslista. Här njuter vi av atmosfären, vårt trevliga hotell precis vid torget mitt i staden, maten och de magnifika sparrisfälten längs den niedersachsiska "Sparrisvägen".

Holland

En härlig bukett av tulpaner på bordet – det är vår! Följ med till Holland och få hela fält av dessa färgsprakande vårtecken.

Holland

En härlig vårresa till det blomstrande Holland som bjuder på en unik kombination av blomsterprakt och sevärdheter. Vi får vara med om en av årets höjdpunkter, det stora blomstertåget som med sina fantasifullt smyckade vagnar färdas genom tulpanområdena just vid den här tiden. Vi bor förnämligt i Alkmaar, en perfekt utgångspunkt för våra utflykter i de holländska blomsterlandskapen.

 

Irland

Irland den gröna och skimrande ön i Atlanten, lockar med skönhet och charm. Här bjuds vi på grönklädda kullar, karga klippor och betande får. Irland eller Eiré som är det keltiska namnet, håller sin stolta historia levande. Detta är en resa full av myter, legender, whiskey och Guiness. Vi kommer till en gästfri ö vars gemyt och atmosfär vi sent ska glömma!

Kärnten

Upplev otroliga naturscenerier i sydligaste Österrike. Flera majestätiska bergskedjor, blågröna sjöar, vattenfall, orörd natur, vacker landsbygd med välbevarade gårdar och historiska småstäder. Välkommen till Kärnten!

Lago Maggiore

Under en oförglömlig tågresa med den röda Bernina-Expressen förflyttar vi oss över Alperna, från snötäckta bergstoppar i Schweiz till Tirano i Italien, där söderns vinodlingar, cypresser och palmer väntar.

Musikfest Ellmau

Musikfestivalen i Ellmau är en årlig begivenhet som lockar mycket folk. Det stora dragplåstret är Hansi Hinterseer, som förr tävlade mot Stenmark men nu uppträder tillsammans med Andy Borg, Kastelruther Spatzen, Die Amigos och många fler. Resan innehåller också utflykt till Salzburg, linbanetur och gott om tid att njuta av det vackra alplandskapet, hotellet och Kitzbühel.

Oberammergau

Passionsspelen uppfördes första gångn och anordnas vart tionde år. Levande tablåer från Gamla Testamentet och scener från Nya Testamentet lockar åskådare från hela världen.

 

Polen Runt

Vi tar dig med på en rundresa i Polen, ett land som har upplevt både stormaktstid och krigets fasor och som har förändrats och utvecklats mycket de senaste åren. Vi upplever den charmiga huvudstaden Warszawa och den forna huvudstaden Krakow, som erbjuder såväl kultur och historia som shopping och internationell atmosfär. Vi kommer också till Wroclaw, som är Polens fjärde största stad.

Påsk i Potsdam

Följ med och fira påsk i landskapet Brandenburg med Potsdam som huvudstad! Här erbjuds en mångfald av sevärdheter och bra shopping. Mysigt, festligt och ett härligt umgänge – en riktig klassiker.

Påskmarknad i Rostock

Vi svenskar är mest bekanta med tyska julmarknader men för tyskarna själva är påsken en lika stor högtid. Vi lär känna Rostock, denna gamla och charmiga Hansastad som har så mycket att erbjuda.

Rhendalen

Sluttningar klädda med vinrankor, mellan dem korsvirkesstäder och riddarborgar. Trevlig vinprovning, glada kvällar med sång, dans och musik längs Drosselgasse.

Rüdesheim, direkt

I Tysklands två mest natursköna dalgångar finns landets bästa förutsättningar för vinodling. Den majestätiska Rhendalen med sina medeltida borgar kontrasteras av den mer intima Moseldalen med korsvirkesidyller och branta sluttningar. Vi utforskar båda dessa skönheter, smakar på goda viner och mår bra tillsammans. Här väntar också festvimlet på Drosselgasse och trevliga vinprovningar.

Rügen och Stralsund

Tysklands största ö Rügen vid Östersjönbjuder på vackra bokskogar, vita kritklippor och kilometerlånga sandstränder där de typiska strandstolarna står uppställda. Vi bor i Binz, en pärla vid Östersjökusten. Orten var känd för sina bad redan vid förra sekelskifter. Lanägs den vackra standpromenaden kan vi beundra husen omed mycket snickarglädje, verandor och balkonger.

Spreewald

Fler och fler har upptäckt denna gröna idyll strax söder om Berlin. I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, sagolik natur och milslånga vattenleder. Området är delvis orört sedan istiden och invånarna är måna om att behålla den genuina atmosfären. Följ med och upplev denna speciella del av världen, en resa i den vackra naturens tecken.

Sydtyrolen med Dolomiterna

De gröna dalarna präglas av historiska småstäder, välbevarade byar och medeltida borgar. I denna rogivande miljö bland vin- och äppelodlingar, med Dolomiternas toppar i bakgrunden, ligger vårt hotell i byn Villanders.

Tyrolen med älskade Ötztal

Med sina 250 bergstoppar kallas Ötztal ”Tyrolens höjdpunkt”. Tyrolen är en älskad favorit som får många hjärtan att klappa. Vi vill visa några av godbitarna, även bakom bergen i gemytliga Garmisch.

Vandring i Ostrirol

Med sina 250 bergstoppar kallas Ötztal ”Tyrolens höjdpunkt”. Tyrolenär en älskad favorit som får många hjärtan att klappa. Vi vill visa någraav godbitarna, även bakom bergen i gemytliga Garmisch

Whiskmässa i Rostock

Varje höst är det dags för årlig whiskymässa i Rostock. Här finns hundratals whiskysorter att prova och utställare som representerar en mängd av världens wkiskyproducerande länder. Välkommen till en glad helg i Rostock!

Wien med Opera

Följ med på vår innehållsrika resa till Wien, där vi roar oss kejserligt. Under våra dagar i Wien lär vi känna denna storslagna ”valsernas stad”. En stämningsfull musikupplevelse och en utflykt till härliga Grinzing gör resan fulländad.