Finland - De tusen sjöarnas land

Det bekanta men ändå okända grannlandet i öst, som under närmare 600 års tid var en del av konungariket Sverige. En blå labyrint av insjöar, öar, älvar och kanaler. Gröna skogar, levande landsort och modern arkitektur.

Helsingfors

Helsingfors, Europas nordligaste huvudstad, kallas ”Östersjöns drottning”. Här kan du botanisera i designbutiker och varuhus, promenera på Esplanaden eller strosa runt på Salutorget, fullt av dofter, färgprakt och delikatesser

Island

Sagoön Island! Ett levande och spännande land med gejsrar, imponerande vattenfall, antastiska kuster och klippor, stora glaciärer och gästvänliga människor. Island ligger strax söder om polcirkeln. Här blir det aldrig riktigt mörkt på sommaren. Närheten till Golfströmmen ger svala somrar och milda vintrar. Vulkanutbrott, havsvindar och betande får är några orsaker till att naturen är karg och trädlös. Endast en fjärdedel av Islands yta är täckt av växtlighet.

Nordkap med buss & flyg

Följ med på vår succéresa genom Sverige, in i Finland och till Norge med höjdpunkten Nordkap. Här har vi utsikt över Norra Ishavet! I Norge besöker vi också Hammerfest och Alta.Sedan avslutas bussresan . Tromsö, ”Nordens Paris

Norge med Hurtigrutten

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Sju Danska Öar

Söder om Fyn finns det nästan en hel skärgård full av öar i alla storlekar. Under denna resa upplever vi sju av dem: Själland, Fyn, Langeland, Ärö, Lolland, Falster och Mön. Öarna ligger tätt och är lätta att nå eftersom nästan alla är förbundna med broar.

Åbo

Turku, som är stadens finska namn, är Finlands äldsta stad, grundad på 1200-talet. Åbo är byggd på sju kullar och är en viktig hamnstad, som har färjeförbindelse med Mariehamn och Stockholm. Genom staden rinner Aura å. Längs ån finns trevliga caféer och kända restauranger. Åbo var kulturhuvudstad 2011, tillsammans med Tallinn i Estland.

 

Åland

Mitt i skärgårdshavet ligger ”fredens öar”, Åland. Detta lilla, självstyrda, svenskspråkiga landskap bildar med sina över 6 500 öar och skär en av världens största arkipelager. Njut av orörd atur, frisk luft och det sköna lugnet.