Skip to main content

Åbo - Tammerfors - Helsingfors

Visste du att Helsingfors bara skulle bli en tillfällig huvudstad? Det var Åbo som tidigare var Finlands första och egentliga huvudstad, en älskad och ofta besökt historisk mötesplats. Åbo slotts historia fängslar oss. Därefter är de Iittala glaset i Tammerfors och mer spännande historia om Birger Jarls korståg till Tavastland och så avslutar vi i huvudstaden Helsingfors. 
Fantastisk arkitektur, sagolika natur och historia följer oss på denna resa genom vårt för många, oupptäckta grannland. Med Viking Lines fina fartyg åker vi till Åbo för att komma till Stockholm via Helsingfors

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: HEMORTEN – STOCKHOLM

  Vi startar på morgonen och åker norrut mot Stockholm Vidare mot Jönköping. Det blir ett stopp på vägen för förmiddagskaffe och vi kommer till Stockholm fram emot kvällen. Innan vi går ombord på Viking Grace som ska ta oss över till Åbo äter vi middag i Stockholm.

 • Dag 2: ÅBO

  Vi är iland tidigt på morgonen. Vi äter inte frukost ombord utan kör in till stan där vi serveras frukostbuffé. Vår guide tar med oss på en promenad i staden.
  Till sevärdheterna i Åbo hör Åbo slott. Kanske Åbos främsta sevärdhet. Intressanta utställningar om slottets historia. Åbo domkyrka. Åbos hjärta är salutorget (Turun Kauppatori). Här kan man varje vardag njuta av färger och dofter. Populärt är också att dricka kaffe här. Inte långt från salutorget ligger saluhallen (Turun Kauppahalli). En vacker byggnad, invigd 1896, väl värt ett besök. Här kan man äta på populära lunchställen och besöka ett prisbelönt café. På eftermiddagen lämnar vi Åbo och kör mot Tammerfors och vårt hotell. Middag på hotellet

  ÅBO
 • Dag 3: TAMMERFORS – HELSINGFORS

  Efter frukost är det dags för Iittala för ett besök och rundvisning på glascentrum. Här ser vi flera legendariska Iittala-klassiker och får tid till shopping i fabriksbutiken. Resan fortsätter med Tavastehus slott som grundades i slutet av 1200-talet efter Birger Jarls korståg till Tavastland. Mot eftermiddagen beger vi oss till Helsingfors och vårt hotell. Gemensam middag.

  TAMMERFORS – HELSINGFORS
 • Dag 4: HELSINGFORS – STOCKHOLM

  Efter en riklig frukost tar vi oss an Helsingfors. Staden, inte större än Göteborg, har sin egen livsstil och är full av kontraster. Med buss och en lokalguide åker vi en stadsrundtur som tar ca 1,5 timme. Vi ser bl.a. Senatstorget med Domkyrkan, Presidentslottet, Riksdagshuset, Finlandiahuset, Sibeliusmonumentet, Olympiastadion och förhoppningsvis kan vi besöka den berömda ”bergkyrkan” vid Tempelplatsen. Efter rundturen blir vi avsläppta i centrum och man får på egen hand tid att utforska Helsingfors. Kanske besöka Stockmann, det anrika varuhuset från 1930, eller de spännande butikerna längs Esplanaden. Det är också skönt att slå sig ner på Domkyrkotrappan, med utsikt över finska viken och studera livet omkring. Senare på eftermiddagen samlas vi vid bussen, får vårt bagage och hyttnycklarna innan färjan lämnar Helsingfors kl. 17.30. En gemensam middag väntar på oss ombord.

 • Dag 5: STOCKHOLM – HEMORTEN

  Vi anländer till Stockholm under morgonen och efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Vi stannar för raster och lunch utefter vägen hem.

Karta

Hotell

Hotell Tammerfors
Hotell Tammerfors
På denna resa bor vi på olika hotell, vill du ha närmare information vänligen kontakta oss.