Skip to main content

Cinderella Skärgårdskryssning "på egen hand"

Äntligen! Nu kan vi åter igen erbjuda kryssningar med vårt härliga kryssningsfartyg Viking Cinderella. Efter månader i hamn lovar vi att både fartyget och dess personal står redo och längtar efter att ta emot oss. Följ med på en härlig sommarkryssning "på egen hand" i Stockholms fantastiska skärgård. De efterlängtade dygnskryssningarna är fyllda av oslagbara vyer, god mat, taxfreefynd och bus med Ville Viking. Allt snyggt paketerat och noga anpassat så att du ska känna dig trygg ombord. Vi lämnar kajen kl 13 (åter nästa dag 09:30) – med gott om tid att njuta av soldäck och vår vackra skärgård!

Konceptet blir förstås lite annorlunda denna sommar, både vi och Viking Line kommer göra allt för att kryssningen skall bli så säker och trevlig som möjligt. Under rådande omständigheter genomför vi kryssningen "på egen hand"! Det innebär att ni själva tar er till och från Stockholm på egen hand med bil, tåg eller flyg, varför inte låta Skärgårdskryssen bli ett härligt inslag under en kortare bilsemester i vårt härliga land. Väljer ni egen bil går det utmärkt att parkera ombord till förmånligt pris! Ombord kommer det vara ett begränsat antal resenärer och fokus blir på den vackra skärgården, god mat och dryck – och lite musik och underhållning förstås.

Fritextsökning

Säkerhetsåtgärder ombord

Skärgårdskryssning med Cinderella 2/7–15/8
Sommarens mest efterlängtade dygnskryssning är här, fylld av oslagbara vyer, god mat, taxfreefynd och bus med Ville Viking. Allt snyggt paketerat och noga anpassat så att du ska känna dig trygg ombord. Vi lämnar kajen kl 13 – med gott om tid att njuta av soldäck och vår vackra skärgård!

Trygg och säker resa
Vi välkomnar dig ombord till en trygg och säker resa. Säkerheten är alltid högsta prioritet för oss på Viking Line, så även under pågående pandemi. Här kan du läsa om några av de åtgärder vi har infört för att du ska kunna resa tryggt med oss.

Rutt Stockholm Mariehamn

Rutt Stockholm Mariehamn

Ruttkarta Stockholm–Mariehamn

Stockholm
En av världens vackraste huvudstäder, byggd på 14 öar sammanlänkade av 57 broar. De fina byggnaderna, grönskan, den friska luften och närheten till vattnet kännetecknar Sveriges populära huvudstad.

Mariehamn
I Ålands enda stad är det nära till allt. Här finns kultur, vackra hus och härlig sjöstadskänsla. Varje dag välkomnar den västra hamnen båtar från Åbo, Stockholm, Helsingfors, Tallinn och Kapellskär. Antal invånare: 28 000, antal öar: 6757.

2 Fjärderholmarna (08.00 / 18.40)
Stockholms närmaste skärgårdsö. Här kan du bada sommartid, gå på julmarknad vintertid och året runt besöka hantverksbodar, bryggerier, restauranger och caféer.

3 Skarvarnas paradisöar (09.45 / 16.50)
Flera av öarna längs farleden har tagits över av skarvkolonier. Resultatet är inte så vackert – lövlösa trädkronor fulla av stora risbon, döende träd och kala klippor sprejade med vit spillning.

4 Furusund (10.45 / 15.50)
Gammal lots- och tullstation som idag är en livlig skärgårdsby och ett populärt sommarställe för många svenskar. Ön förknippas också med storheter som August Strindberg, Anders Zorn och Astrid Lindgren. Alla tre tillbringade mycket tid på Furusund.

5 Fejan (11.15 / 15.20)
Liten ö som under 1800-talet fungerade som karantänstation för kolerasmittade. Idag är Fejan känd som den sista bebodda ön längs Furusundsleden innan Ålands hav.

6 Marhällan (12.45 / 13.50)
Marhällan är både ett skär och en svart- och rödrandig fyr längst ut i farleden till Mariehamn. Innan fyren byggdes led många fartyg skeppsbrott i området, trots närheten till lotsstationen på Kobba Klintar.

7 Kobba Klintar (12.45 / 13.50)
Förr tog de ståtliga segelfartygen lots här vid sin ankomst till Mariehamn. Idag kan du istället se de moderna kryssningfartygen passera på riktigt nära håll och ta en fika.

8 Gräskö (11.00 / 15.35)
I början av 1900-talet var smuggling av alkohol från Baltikum vanligt förekommande. Ön Gräskö var smugglingens centrum i norra Stockholms skärgård. En av smugglarna sägs ha lagrat 20 000 liter alkohol i sin vedbod.

9 Oxdjupet (08.55 / 17.40)
Oxdjupet är ett djupt sund mellan Rindö och Värmdö. Platsen har haft ett stort militärstrategiskt värde över århundraden, på grund av dess läge vid huvudleden in till Stockholm.

Dagsprogram

 • Dag 1: Avgång från Stockholm

  Ombordstignig från Viking Lines terminal i Stockholm, Cinderella avgår redan kl 13.00 och glider ut bland solstänkta kobbar och skär. Väl installerade i våra hytter är det sedan dags att njuta av den vackra skärgården. På panoramadäck väntar soft sailaway-underhållning med kryssningsvärdar och trubadur.
  Sugen på lunch? Ta sikte på restaurang Bottega eller café Melody, take away erbjuds om du så vill. Förbokad lunch intas i Seaview.
  Kryssningsprogram för både stora och små erbjuds under hela kryssningen. Under eftermiddagen bjuds vi på allsång och skärgårdsvisor på däck 12, och på Etage Terrazz spelas loungemusik och här finns också en kryssningsvärd. Taxfree butiken är naturligtvis öppen, välfylld och lockar med många fina sommarerbjudanden. Din förbokade middag serveras från kl 16.30. Välj mellan fast meny i ā la carten eller buffémåltid i trygg miljö.
  Varje kväll bjuds det på akustisk konsert i nattklubben efter middagen. Vi har två uppträdanden så att du hinner äta din middag i lugn och ro, oavsett vilken sittningstid du har. Vi får förrätt och dessert serverade på tallrik, buffén får man också serverad med hjälp av personal, som finns på plats för att undvika köbildning. Mätta och belåtna kanske en kvällsdrink kan avnjutas på däck i solnedgången.

  Våra barnkryssare välkomnas till lekrummen på däck 9. Här träffar man både våra lekledare och Ville Viking och det finns gott om utrymme för lek och aktivitet med bl.a hoppborg, pingis, minigolf, legorum, rithörna och biograf.

  Avgång från Stockholm
 • Dag 2: Ankomst till Stockholm

  Vi startar dagen med en stärkande sjöfrukost, finnd det något bättre? Serveringen stratar redan 07:30 så det finns gott om tid att njuta av både frukost och utsikten. Klockan 09.30 är vi tillbaks i Stockholm igen. Nu återstår bara hemresan på egen hand efter ett härligt dygn ombord där vi med den trevliga personalen ombord åter fått sätta guldkant på vardagen!

  Ankomst till Stockholm

Karta