Skip to main content

Gdansk

Gdansk, en av de största och äldsta städerna i Polen. Staden som länge var en central hamnstad under Hansa och medeltiden. Här kan man njuta av ett rikt kulturliv och bra shopping. Vi ser bl.a Neptunfontänen, Dlugi Targ, Långa torget som kantas av färgglada borgarhus med gavlarna mot gatan, Gyllene Porten och rådhuset. Kurorten Sopot och Gdynia kommer vi också till, och de är också en del av ”Trestaden”.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Följ med på vår spännande resa till Gdansk, en av de största och äldsta städerna i Polen. Staden som länge var en central hamnstad under Hansa och medeltiden. Här kan man njuta av ett rikt kulturliv och bra shopping.

 • Dag 1: HEMORTEN – GDYNIA

  Vi lämnar våra hemorter och reser till Karlskrona. Vi gör stopp för att få något i oss och sträcka på benen innan vi kommer till Karlskrona. Här tar vi Stena Lines fartyg över till Gdynia. Ombord äter vi en god middag.

 • Dag 2: GDYNIA- GDANSK

  Efter frukost ombord stiger vi iland i Gdynia, som är en del av ”Trestaden” tillsammans med Sopot och Gdansk. De tre städerna har näst intill vuxit samman och de har mycket trevligt att erbjuda. Sopot är en klassisk kurort, här finns Europas längsta brygga i träd ”molo”. Gdynia är den moderna staden som erbjuder bra shopping och i Gdansk kan man njuta av både kultur och nöjen. Vi tar oss till Gdansk där vi börjar med en rundtur tillsammans med vår svensktalande guide. Under vår rundtur kommer vi bl.a få se Neptunfontänten, Dlugi Targ, långa torget som kantas av färgglada borgarhus med gavlarna mot gatan, Gyllene Porten och även rådhuset.

  Gdansk är en mysig stad med små gator, trevliga gränder, färgglada hus och ett rikt kulturliv. Dessutom är det bra shopping vilket har gjort staden mer populär de senaste åren. Här finns allt från kända märkesvaror till små marknader där man kan göra sina fynd. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell och sedan är kvällen fri.

 • Dag 3: GDANSK - GDYNIA

  Frukost på hotellet. Denna dag är det fritt att upptäcka Gdansk på egen hand. För den som är konstintresserad kan ett besök på nationalmuseet vara intressant. Här hittar man verk av bl.a. Hans Memling. Är man mer intresserad av historia kan man besöka Uphagenhuset, Gdansk historiska museum.
  På eftermiddagen samlas vi igen för att ta oss till Gdynia och båtresan hem till Karlskrona. Båten avgår kl 21.00. Ombord äter vi gemensam middag.

 • Dag 4: KARLSKRONA - HEMORTEN

  Efter en god frukost ombord tar vi oss iland för att styra mot våra hemorter. Vi når våra hemtrakter efter en härlig resa till Gdansk.

Karta

Hotell

Hotell Gdansk
På avgången 21/5 bor vi på Hotel Sadova**** ligger i hjärtat av den livliga staden Gdansk. Det magiska Långa torget finns på bara 5 minuters promenadavstånd. På rummet är det fritt wifi, TV, dusch/Bad...