Skip to main content

Halland

Halland är fullt av spännande museer och intressanta utställningar. Här finns vacker natur och den härliga kusten bjuder på fina vyer. Landskapet har mycket att erbjuda. Vi får både se vacker konst på Mjellby Konstmuseum och njuta av god marsipan på Bräutigams marsipan. Historiska inslag får vi när vi går stadspromenad i Halmstad och under besöket på Tjolöholms slott. Möjlighet att få med sig lite god ost hem från Kvibille Ostbutik där vi avslutar resan med kaffe.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Halland är fullt av spännande museer och intressanta utställningar. Här finns mycket vacker natur och den härliga kusten bjuder på fina vyer. Ett landskap som mycket att erbjuda.

  • HEMORTEN-HALMSTAD

    Vi startar på morgonen och kör sedan vidare norrut mot Halmstad och Wapnö Gård. Vi börjar med kaffe och fralla här innan vi får höra berättas om gårdens historia och hur produktionen idag ser ut. Vi får också möjlighet att handla i deras gårdsbutik. Sedan tar vi oss in till centrum där vi ska få en guidad stadspromenad. Nu får vi höra berättas om Halmstads historia, staden som var dansk fram till 1645. Vi får se Picassostatyn – Kvinnohuvud och Europa och Tjuren, fontänen i brons av Carl Milles som finns på Stora Torg. Vårt nästa besök är Mjellbys Konstmuseum som är Halmstadgruppens museum. Det var ursprungligen ett privat museum under namnet Mjällby Konstgård, som grundades 1980 i Mjällbys gamla skola. Här får vi höra berättas om den vackra konsten. Nu är det dags att ta oss till vårt hotell som väntar med en god middag.

  • HALMSTAD- HEMORTEN

    Idag tar vi oss lite norrut mot Tjolöholms slott som blir dagens första besöksmål. Här får vi en intressant guidad visning i slottet och sedan blir det tid att äta lunch här innan vi tar oss vidare till nästa mål. Nu blir det sötsaker att både äta och handla av i Bräutigams marsipanbutik. Många sorter för alla smaker. Vi åker vidare söderut igen och kommer till resans sista besöksmål som är Berte Museum. Berte Museum – Livet på landet är ett nostalgimuseum i Slöinge, som visar jordbruksmaskiner, redskap och bruksföremål från livet på landet. Museet speglar den utveckling som skett på landsbygden från slutet av 1800-talet fram till 1960-talet. Vi avslutar resan med en god kopp kaffe och en fralla på Kvibilles Gästgiveri och där besöker vi också Ostbutiken. Här kan man botanisera bland alla de goda ostar de har. När vi shoppat klart är det så dags att ta oss söderut mot våra hemtrakter som vi når under kvällen.

Karta

Hotell

Scandic Hallandia
Scandic Hallandia*** Här bor man mitt i centrum med gångavstånd till det mesta. På hotellet kan man också koppla av i relaxavdelningen med bastu och jacuzzi, eller träna i gymmet. På hotellet är det f...