Skip to main content

Helsingfors

Omgiven av hav på tre sidor gör Europas nordligaste huvudstad skäl för sitt namn ”Östersjöns drottning”. I vår trendiga grannstad kan man botanisera i designbutiker och känna pulsen på livliga salutorget. Staden inte större än Göteborg har sin egen livsstil och är full av kontraster. Utforska Stockmann det anrika varuhuset från 1930 eller butikerna på Esplanaden. Följ med på stadsrundtur eller kanaltur då upplever du staden från olika sidor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Omgiven av hav på tre sidor gör Europas nordligaste huvudstad skäl för sitt tilläggsnamn ”Östersjöns drottning”. I vår trendiga grannstad kan man botanisera i designbutiker och känna pulsen på livliga salutorget.

 • Dag 1: HEMORTEN – STOCKHOLM - HELSINGFORS

  Vi åker upp mot Stockholm och gör stopp för kaffe med fralla på förmiddagen. Väl framme stiger vi ombord på Viking Lines färja och får våra hytter. Båten till Helsingfors avgår kl. 16.30 och lite senare samlas vi för att njuta av bufféns läckerheter.

  HEMORTEN – STOCKHOLM - HELSINGFORS
 • Dag 2-3: HELSINGFORS

  Efter en riklig frukost lägger vi till vid 10-tiden (lokal tid) i Helsingfors. Staden, inte större än Göteborg har sin egen livsstil och är full av kontraster. Efter att ha utforskat Stockmann, det anrika varuhuset från 1930 eller de spännande butikerna längs Esplanaden, är det skönt att slå sig ner på Domkyrkotrappan. Eller vad sägs om fika med nybakta syltmunkar i Salutorgets berömda kaffetält. Man kan ta färjan över till Sveaborg eller Högholmen, den fina djurparken med utsikt över staden. Vi bor på hotell centralt i Helsingfors. På denna resa kan man utforska Helsingfors helt på egen hand eller t.ex välja följande utflykter:
  Stadsrundtur – Vi ser bl.a. Senatstorget med domkyrkan, Presidentslottet, riksdagshuset, Finlandiahuset, Sibeliusmonumentet, Olympiastadion. Pris: 200:-/person ( bokas före avresa )
  Kanaltur – Helsingfors är värt att se också från sjösidan. Under båtturen passeras t.ex Sveaborg, Degerö kanal och ståtliga villor i den härliga skärgårdsnaturen. Rundturen tar ca 1,5 timme.
  Pris 250:-/person (bokas före avresa )
  Vi bor en natt på centralt hotell i Helsingfors. På seneftermiddagen dag 3 går vi åter ombord på båten som tar oss tillbaka till Stockholm. Vi får våra hytter och sedan är kvällen fri.

  HELSINGFORS
 • Dag 4: STOCKHOLM – HEMORTEN

  Vår sista resdag når vi Stockholm kl 10.00 efter en god frukost ombord. Under hemresan stannar vi för ännu en gemensam middag före fortsatt färd hem till västkusten.

  STOCKHOLM – HEMORTEN

Karta