Skip to main content

Holland med Blomstertåget

En härlig vårresa till det blomstrande Holland som bjuder på en unik kombination av blomsterprakt och sevärdheter. En av dagarna går årets stora höjdpunkter av stapeln, det stora blomstertåget som med sina fantasifullt smyckade vagnar färdas genom tulpanområdena just vid den här tiden. Vi bor förnämligt i Alkmaar, en perfekt utgångspunkt för våra utflykter i de holländska blomsterlandskapen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Oldenburg

  Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort och lämnar Sverige via Öresundsbron. Knappt två timmar senare når vi färjeläget i Rödby där vi tar båten till Tyskland. Resan går nu snabbt söderut och vi passerar välkända städer som Lübeck och Hamburg. Senare når vi vårt mål för dagen, den mysiga Oldenburg. Här checkar vi in och inkvarterar oss för natten innan det på kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

 • Dag 2: Oldenburg-Alkmaar

  Efter en god och stärkande frukost lämnar vi Oldenburg för att bege oss mot den holländska gränsen. Vi färdas vidare förbi Groningen och vid lunchtid över den spektakulära Nordsjövallen. Eftermiddagen ägnar vi åt just området precis söder om vallen. Vi gör trevliga besök på några typiskt holländska företeelser som ostfarm och träskomakare. Senare beger vi oss till vårt hotell, Amrath Hotel i Alkmaar för incheckning. Här ska vi bo med halvpension i 3 nätter. På kvällen äter vi gemensam middag på restaurang i Alkmaar.

 • Dag 3: Keukenhof

  Efter frukost har det blivit dags att se oss omkring i de stora tulpanområdena som säkert är en av resans höjdpunkter för många. Vi beger oss söderut förbi Amsterdam, mot Haag. Vårt huvudmål för dagen är den gigantiska blomsterparken Keukenhof. Detta är världens största blomsterutställning ute i det fria. Varje år har ca 100 blomsterlöksodlare från trakten sina ”visitkort” här i form av blomrabatter. Här har vi har gott om tid att njuta av den häpnadsväckande blomsterprakten i form av tulpaner, liljor, narcisser och hyacinter. Inne i paviljongerna finns spännande blomsteruppsättningar med bland annat orkidéer. Sen eftermiddag återvänder vi till Alkmaar där vi äter gemensam middag på stan.

 • Dag 4: Blomstertåget & Amsterdam

  Vi startar dagen med tidig frukost innan det på förmiddagen är dags för nästa begivenhet. Det stora blomstertåget går idag genom Hollands tulpanområde. Efter en tidig start ser vi de blomstersmyckade ”vagnarna” som just idag färdas mellan städerna Noordwijk och Harlem. Vi möter imponerande kreationer som överglänser det mesta vi skådat. När vi stillat vår beundran och ”filmen” är slut i kameran beger vi oss mot den holländska huvudstaden. Ett besök i Amsterdam - kanalernas stad känns ju som ett måste när man är i Holland. För att se staden från sin ”rätta” sida gör vi en kanaltur där vi beundrar de karakteristiska gavelhusen längs vattenvägarna. Vi återvänder sedan till Alkmaar där vi avslutar dagen med en gemensam middag på stan.

 • Dag 5: Alkmaar-Hemorten

  Efter en tidig frukost lämnar vi Holland för att starta vår resa hemåt. Vi kommer snabbt norrut och in i Tyskland. Efter ett tag återser vi Hamburg och Lübeck. Innan vi lämnar Tyskland stannar vi till för att göra de sista inköpen. Med färjan från Puttgarden till Rödby når vi Danmark och kör de sista milen till Sverige. Vid 21-tiden återser vi Öresundsbron och så småningom också Malmö varifrån vi fortsätter respektive avstigningsorter.

Karta