Skip to main content

Midsommar i Dalarna

Årets midsommarresa tar oss med till Dalarna där man verkligen firar midsommar efter konstens alla regler. Vi bor på Hotell Kung Gösta i centrala Mora. Härifrån har vi ett utomordentligt utgångsläge att utforska såväl sevärdheterna i Mora som traktens midsommarfirande.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: HEMORTEN – MORA

  Vår resa går på morgonen norrut mot Jönköping och vidare genom det vackra svenska sommarlandskapet. På lämpliga ställen stannar vi till för att pausa. På kvällen är vi framme i Mora och vårt hotell, Kung Gösta. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2: MIDSOMMARAFTON

  Stärkta av hotellets frukost har vi sedan under förmiddagen tid för strövtåg i Mora. Någon kanske vill göra ett besök på Zornmuséet som varit hem åt Anders Zorn och hans fru Emma. Anders Zorn var vid förra sekelskiftet en av världens ledande konstnärer. Vi äter en traditionell midsommarlunch med sill och potatis på hotellet innan vi på eftermiddagen åker till Leksand för att ta del av midsommarfirandet. Vi ser det fantastiska skådespelet när kyrkbåtarna, som har med sig kransarna till midsommarstången, lägger till i hamnen. Här är det spelmän, folkdräkter, kransar och en härligt svensk midsommarstämning. Spelmännen tågar till ”Gropen” och reser den vackert smyckade midsommarstången till musik och glam. Vi stannar några timmar och upplever det festliga arrangemanget. Under kvällen blir det eftermiddagspicknick innan vi avslutar en händelserik dag.

 • Dag 3: MIDSOMMARDAGEN

  Dagen börjar med frukost på hotellet. Strax utanför Mora ligger Nusnäs. Byn är känd för sin tillverkning av dalahästar. Vi gör ett besök och får veta mer om den lilla dekorerade hästen som blivit en älskad svensk symbol. Mitt på dagen beger vi oss till en sällsynt vacker plats. Fryksås fäbodar. Här bjuder Fryksås hotell på såväl en god midsommarbuffé som en härlig utsikt över Siljan. Efter lunch går färden till Orsa där det traditionsenligt firas midsommar på midsommardagen. På kvällen är vi tillbaka i Mora och dagen avrundas med middag på hotellet.

  MIDSOMMARDAGEN
 • Dag 4: MORA – HEMORTEN

  Efter frukost på hotellet tar vi plats i bussen för att åka söderut igen. Vi stannar till på lämpliga ställen för att pausa. Senare på kvällen når vi respektive avstigningsplatser och det har blivit dags att skiljas åt efter trevliga dagar tillsammans.

Karta

Hotell

Hotell Kung Gösta
Hotell Kung Gösta
Hotell Kung Gösta***, ligger i Mora och härifrån har vi ett bra utgånsläge för våra utflykter. Rummen är rökfria och det finns bad/Dusch, hårtork, TV...