Dagsprogram

 • Dag 1: HEMORTEN – RÜDESHEIM

  Resan startar direkt mot Danmark och senare färja till Tyskland. Ombord på vår bekväma buss försvinner milen snabbt och vi stannar med jämna mellanrum för fika, lunch eller bara en bensträckare. Längs vägen passeras välkända städer som Lübeck, Hamburg och Frankfurt. Senare på kvällen anländer vi till Hotel Altdeutsche Weinstube, där vi äter middag tillsammans. Välkommen till Rüdesheim, låt äventyret börja!

 • Dag 2: RÜDESHEIM

  Dagen inleds med ett besök vid det berömda Niederwaldmonumentet. På höjden ovanför Rüdesheim, har vi en bedårande utsikt över staden och de böljande vinfälten. Under eftermiddagen har vi tid att njuta av Rüdesheim. Senare blir det vinprovning och vi avslutar dagen med middag på hotellet även om några säkert väljer en promenad till vinstugorna på närbelägna Drosselgasse före läggdags.

  RÜDESHEIM
 • Dag 3: MOSELDALEN

  En av resans höjdpunkter är vår utflykt till natursköna Moseldalen. Vi följer den slingrande floden med vidsträckta vinodlingar längs de branta sluttningarna. Det är lätt att förstå att det är ett av de mest besökta områdena i Tyskland. Under dagen gör vi ett besök i Cochem och i korsvirkesidyllen Bernkastel-Kues. Dagens vinprovning ägnar vi åt de smakfulla moselvinerna. På kvällen är vi tillbaka i Rüdesheim och äter gemensam middag på hotellet.

  MOSELDALEN
 • Dag 4: RÜDESHEIM/BÅTTUR

  Förmiddagen på egen hand innan vi samlas igen. Nu väntar en vacker båttur på floden Rhen. Vår färd tar oss genom den majestätiska dalgången med alla medeltida borgar på sluttningarna. Vi passerar nedanför Loreleyklippan och anländer till St Goarshausen. Här väntar vår buss på att ta oss till utsikten över Loreley innan vi fortsätter till Rüdesheim för avslutande fri tid på stan. På kvällen är det middag på hotellet.

  RÜDESHEIM/BÅTTUR
 • Dag 5: RÜDESHEIM – HEMORTEN

  Efter tidig frukost lämnar vi Rüdesheim och sätter oss tillrätta på bussen för vår färd norrut genom Tyskland. Vi stannar på lämpliga ställen, bland annat för lunch och naturligtvis gör vi också ett stopp i norra Tyskland för lite shopping en gränshandel. Vid 21.30-tiden anländer vi till Malmö innan bussen fortsätter mot respektive avstigningsort.