Europa

Vi har satsat på att vara bra på resor i Europa. Här passar bussen perfekt som färdmedel men ibland använder vi även tåg och flyg.

Celle i Sparristider, 4 dagar

Följ med till den idylliska korsvirkesstaden Celle. De vackert pyntade husen, många över 700 år gamla tillsammans med slottet i den forna hertigstaden är en idealisk utgångspunkt för härliga vårdagar i Nordtyskland. Dessutom sammanfaller resan med skördandet av primörernas primör eller det vita guldet som det ibland kallas här – Sparris.  Förutom gemyt, shopping och umgänge i Celle blir det givetvis också besök på någon av Sparrisgårdarna här i trakten.

Gdansk, 4 dagar

Följ med på en spännande resa till Gdansk, en av de största och äldsta städerna i Polen. Staden som länge var en central hamnstad under Hansa och medeltiden. Här kan man njuta av ett rikt kulturliv och bra shopping.

Hamburg, 3 dagar

Hamburg, en världstad så nära oss!

Fylld din resa till Hamburg med det som just du önskar. Boka vårt grundpaket med resa, 2 övernattningar och fyll sedan på med konserter, museum eller vad just du tycker om.

Harz - med härlig vandring, 4 dagar

Det sägenomspunna Harz-området har otroligt mycket att erbjuda på en relativ liten yta. Å ena sidan finns det ett skiftande landskap med bergskammar, dalar, forsande vattendrag och sjöar samt vackra skogar.  Å andra sidan hittar vi många pittoreska småstäder som kan stoltsera med en fantastiskt fin korsvirkes-arkitektur och hantverkskunnande. Vi bor i en av dessa pärlor - Goslar, mitt i den historiska, gamla stadskärnan. Under en promenad bekantar vi oss med denna sevärda, över 1000-år gamla kejsarstad. Avstånden är korta i Harz och vi hinner med många spännande upplevelser som Wernigerode, den ” färgglada staden ” med sitt lilla, tornprydda rådhus. Vi följer den vilda Oker-dalgången och kommer till dess 260 meter långa dammvall. Mitt i den närmare 25 000 ha stora Nationalparken hittar vi besökscentrum Torfhaus och får utsikt över Brocken, Harz’ högsta berg och Tysklands ”Blåkulla”. En av dagarna passar vi på att göra en skön promenad på ett par timmar i det vackra landskapet.

Flodkryss på Donau, Bukarest-Wien, 11 dagar

Följ med på denna natursköna och innehållsrika resa där floden Donau utgör ram och grund för vår resa och omgivningarna är som hämtade ur en målning! Floden slingrar sig genom de rofyllda omgivningarna där vi inte kan se oss mätta på gröna vinfält, idylliska små byar, medeltida borgar, djupa skogar i en aldrig sinande föränderlig utsikt utanför vårt fönster.

Ostfriesland, 4 dagar

Ostriesland är den yttersta, nordvästra delen av Tyskland vid Nordsjön. Förutom fastlandet, består landskapet av de kända Östfrisiska öarna framför kusten. En ändlös horisont med stora vidder under det höga himlavalvet, där skyddsvallarna mot vatten utgör de högsta höjderna. Det finns gott om plats för vinden, som sen urminnestider har satt fart på kvarnarnas vingar. Ofta möts vi av rena bilderbok-idyllen, som i en av pärlorna, den pittoreska orten Greetsiel. Här bildar röda tegelhus med prunkande trädgårdar, små kyrkor, vita klappbroar och ståtliga tvillingsmöllor ett konstverk i sig. Från gamla hamnen ger de vackert målade räktrålarna sig ut på havet. Med en något större färja tar vi oss till en av de populära öarna, Norderney. Under ö-rundturen med ett min-tåg utforskar vi ön, ser sanddynerna, fyrtorn m.m. innan vi ägnar oss åt den vackra staden. Den lyser bländande vit bredvid vackra grönområden med färgglada blomsterrabatter. Vi kastar ankaret i sjöstaden Emden, där också vårt hemtrevliga hotell ligger. Totalt ca 15 mil kanaler löper genom Emden och självklart blir det en båttur här.

Vandring i Val Gardena, 10 dagar

På Alpernas sydsida bland ”bleka berg” som urbefolkningen kallade Dolomiterna, vandrar vi mellan knallgröna ängar, fäbodar och vackra skogar med utsikt över fantastiska bergstoppar. Vi andas skön alpluft, lyssnar på koskällorna, gläds åt blommor och den trevliga gemenskapen samtidigt som vi samlar på oförglömliga minnen.

Zillertal & Almabtrieb, 8 dagar

Enastående naturscener, kulturella sevärdheter, balkongprydda alphus och trevliga människor - Tyrolen i ett nötskal. Lägg till mängder av gemyt, sång, musik, god mat och avkoppling i lugn miljö. På denna resa har vi hela två höjdpunkter: en spännande tågresa genom Tyrolen (tillval) med besök på kända orter och en glad fest när korna återvänder till dalen från sina sommarbeten i bergen!

Burg med shopping, 2 dagar

Följ med och handla billigt i Burg och unna dig samtidigt en minisemester.
Enkelt – trivsamt och roligt!

Das Grosse Schlager Fest Bremen, 3 dagar

Redan som liten stod Florian Silbereisen på scen med sitt dragspel. Sedan har karriären gått spikrakt uppåt och som en av Tysklands mest populära artister och underhållare kan vi bara hålla med när han själv säger "Showmaster – det är mitt yrke"!

Nu firar Florian 25-års jubileum för sin TV-Show med en alldeles unik turné och stor schlagerfest. Förväntningarna och löftena är stora! Aldrig tidigare har så många av landets stjärnor varit med.

Die SchlagerNacht des Jahres 2020, 3 dagar

SchlagerNacht 2020!

En super-Musikresa på 3 dagar till Hamburg
Artisterna presenteras löpande under hösten, klara nu är:
Eloy de Jong * Kerstin Ott * Matthias Reim * Michelle * Mickie Krause * Oli P * Giovanni Zarella * Tomas Anders * Ross Antony

Välkommen till årets största inomhus artistgala - ett musikaliskt fyrverkeri - i Barclaycard Arena i Hamburg. Portarna öppnar kl 16 och två timmar senare börjar kvällen. Fram till midnatt bjuder gräddan av Tysklands sångartister på en maratonföreställning fylld av sång och musik. Varje artist/grupp sjunger live och presenterar en ”konsert i konserten” med sina största hits och schlagers. Med c:a 10,000 åhörare i publiken blir stämningen garanterat hög. Man rör sig en hel del, går runt och sträcker på benen, hämtar dricka osv.

Sydtyrolen med Dolomiterna och Grada Sjön 8 dagar

I nordligaste Italien, där de gröna dalarna stoltserar med närmast medelhavsklimat och prunkande växtlighet, ligger Sydtyrolens historiska hjärta kring byn Tirol. I detta natursköna lilla ”land” möter alperna södern och vi får bekanta oss med tre språk, två kulturer och två kök. Inte nog med det – vi får även möta Dolomiternas oförglömliga bergsvärld.

Fantastiska Budapest med flyg, 5 dagar

Budapest - en av världens vackraste städer - har bevarat sin själ trots de senaste åren av snabb modernisering. Idag har Donau, de gamla art noveau-palatsen och de breda boulevarderna fått sällskap av gourmetrestauranger och trendiga shoppinggallerior. Hit reser alla typer av resenärer - de som bara vill koppla av bland stadens bad, historieintresserade eller de som bara vill njuta av staden med de fina torgen och blomstrande caféerna.

Holland med Blomstertåget, 5 dagar

En härlig vårresa till det blomstrande Holland som bjuder på en unik kombination av blomsterprakt och sevärdheter. En av dagarna går årets stora höjdpunkter av stapeln, det stora blomstertåget som med sina fantasifullt smyckade vagnar färdas genom tulpanområdena just vid den här tiden. Vi bor förnämligt i Alkmaar, en perfekt utgångspunkt för våra utflykter i de holländska blomsterlandskapen.

Holland med Blomstertåget, 6 dagar

Möt våren i ”Europas blomsterträdgård” Holland! Detta lilla land ”byggt på vatten” något större än Småland men med ett enormt utbud. Vi får uppleva den årliga blomsterparaden med färgglada, fantasifullt dekorerade vagnar bestående av blommor, blommor och åter blommor. I parken Keukenhof, vars historia går tillbaka till 1400-talet, bjuder över sju miljoner lökväxter på en otrolig färgprakt. Vi kan beundra Amsterdams vackra gavelhus under en kanaltur, smaka på sirapsvåfflor och titta på det lutande kyrktornet i vackra Delft. Den oförglömliga rundmålningen på Panorama Mesdag finns kvar i minnet även efter besöket i detta gästvänliga, annorlunda land!

Lago Maggiore, 10 dagar

Med den röda Bernina Expressen förflyttar vi oss från Schweiz snötäckta bergstoppar till norra Italien, där söderns vinodlingar, cypresser och palmer väntar. Kombinationen med blågröna Lago Maggiore, höga berg, subtropisk växlighet och gamla småstäder har länge lockat hit folk från hela världen och utlovar oförglömliga semesterminnen.

Oberammergau, 7 dagar

Följ med oss till Passionspelen i Oberammergau. Dessa spel uppförs bara vart 10.e år. Vi väljer att kombinera våra resor med ett uppehåll i härliga Harz. Under några dagar får vi göra utlykter till Quedlingburg och charmiga Goslar. Tillfälle kommer också ges till enklare promenad mellan Harz många kloster. Vi bor dessutom på kloster Wölkingerode.

 

Påsk på Lüneburgs Hed, 4 dagar

Resa till Lüneburgesheden med sin säregna natur, små byar och vårt trivsamma Landhotell Schnuck, bildar perfekta ramar för en lyckad, rofylld påskhelg. I saltstaden Lüneburg promenerar vi gränderna förbi mängder av hansatidens vackra gavelhus och tittar på påskaftonens livliga torghandel. För att få uppleva hedeområdets speciella natur på närmare håll, åker vi till ”hjärtat” av den skyddade naturparken Lüneburger Heide. Vi byter bussen mot häst och vagn som i lugn takt tar oss genom ljungmarker och vackra skogar. Kanske träffar vi på hedens egna invånare, de långpälsade ” Heidschnucken”. I denna idylliska miljö smakar det med lunch på ett trevligt gästgiveri. Vi avnjuter alla påskens middagar i hotellets mysiga restaurang.

Påskmarknad i Rostock, 3 dagar

Vi svenskar är mest bekanta med tyska julmarknader men för tyskarna själva är påsken en lika stor högtid. Vi lär känna Rostock, denna gamla och charmiga Hansastad som har så mycket att erbjuda oavsett om det gäller sevärdheter, shopping eller bara gemytlig stämning.

Rüdesheim direkt, 5 dagar

I Tysklands två mest natursköna dalgångar finns landets bästa förutsättningar för vinodling. Den majestätiska Rhendalen med sina medeltida borgar kontrasteras av den mer intima Moseldalen med korsvirkesidyller och branta sluttningar. Vi utforskar båda dessa skönheter, smakar på goda viner och mår bra tillsammans. Här väntar också festvimlet på Drosselgasse och trevliga vinprovningar.

Shoppa i Rostock, 2 dagar

Följ med på vår populära och prisvärda shoppingresa till Hansastaden Rostock. Vi provianterar ordentligt och besöker många av Rostocks alla butiker på den trevliga gågatan Kröpeliner Strasse. Dessutom hinner vi njuta, umgås och koppla av. Vill man pausa från inköpen så ligger Rostocks vackra centrum bara ett stenkast från vårt mycket centralt belägna hotell vid Rådhuset i början av gågatan.

Spreewald, 4 dagar

Spreewald är en grön idyll strax söder om Berlin. I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, sagolik natur och milslånga vattenleder. Området är delvis orört sedan istiden och invånarna är måna om att behålla den genuina atmosfären. Följ med och upplev denna speciella del av världen, en resa i den vackra naturens tecken.