Påsk på Lüneburgs Hed, 4 dagar

Att fira påsken och vårens ankomst på den Lüneburgska heden låter väl som en riktigt bra ide! Här har vi hittat det perfekta hotellet, Landhaus Schnuck. Hotellets personal kommer att se till att vi får ett härligt påskfirande. Vi kommer hitta såväl ”Osterhasen och Ostereier”. Det blir spännande att se vad den den tyska påskharen kommer med för överraskningar!

Ingår:
- bussresa
- logi i 2-bäddsrum
- bro- och färjeavgifter
- 3 frukostar och 3 middagar samt avslutningsmiddag
- utflykter enligt programmet
- vägskatter
- reseledare

Ev. tillägg: Enkelrum 550:-

Boende: Landhotel Schnuck. www.landhotel-schnuck.de

DAG 1 HEMORTEN – SCHNEVERDINGEN
Vi åker på morgonen via Öresundsbron till Danmark. Färden går genom Danmark till Rödby. Överfarten till Puttgarden tar 45 minuter. Därifrån åker vi söderut till Schneverdingen och Landhotel Schnuck, där vi bor under hela vistelsen. Vi äter middag på vårt hotell.

DAG 2 PÅSKAFTON PÅ HEDEN
Vi besöker Hansastaden Lüneburg, det blir shopping, tid för lunch och så promenerar vi med vår guide bland charmiga gränder och hus. Beroende på väder och vind anspassar vi eftermiddagens program innandet är dags för påskaftonsmiddag på hotellet.

DAG 3 UTFLYKT PÅ HEDEN
Vi njuter av den goda frukosten i lugn och ro innan det är dags för nya äventyr. I utkanten av staden får vi titta på, när fåraherden beger sig ut till heden med sina ”Heidschnucken”, som dessa långpälsade får här heter. För att få uppleva hedområdets speciella natur på närmare håll, åker vi till ”hjärtat” av denskyddade naturparken Lüneburger Heide. I byn
Undeloh passar vi på att förstärka oss med en sopplunch, innan det är dags att stiga på häst och vagn. I lugn takt färdas vi nu genom ljungmarker till byn Wilsede, som man endast når till fots, med cykel eller häst. Under en paus har man möjlighet att gå runt och titta på vackra gårdar, besöka lilla hembygdsmuséet (inträde) eller vandra en bit mot hedens högsta plats, det 169 meter höga WilsederBerg. Sedan återvänder vi till hotellet och det blir lite vila eller ett dopp i poolen innan vi samlas för påskdagens middag.

DAG 4 SCHNEVERDINGEN – HEMORTEN
Vi lämnar Heden för denna gång och packar in våra väskor i bussen för att påbörja hemfärden. Innan vi lämnar Tyskland äter vi gemensam middag och sedan bär det av mot Danmark och Sverige.

Avresor