Fantastiska Budapest med flyg, 5 dagar

Budapest - en av världens vackraste städer - har bevarat sin själ trots de senaste åren av snabb modernisering. Idag har Donau, de gamla art noveau-palatsen och de breda boulevarderna fått sällskap av gourmetrestauranger och trendiga shoppinggallerior. Hit reser alla typer av resenärer - de som bara vill koppla av bland stadens bad, historieintresserade eller de som bara vill njuta av staden med de fina torgen och blomstrande caféerna.

I resans pris ingår:
- Flyg Kastrup-Budapest t/r
- 4 nätter i dubbelrum med frukost på angivet hotell
- i programmet angivna transfers mellan hotell och flygplats i Budapest
- guidad stadsrundtur
- båttur på Donau med middag ombord
- skatter och avgifter
- reseledare

Ev tillägg: Enkelrum 1800:-


 

DAG 1 HEMORTEN-BUDAPEST

Vår resa startar vid lunchtid på Copenhagen Airport (Kastrup) där också reseledaren möter upp. Efter incheckning, säkerhetskontroll och ombordstigning lyfter vi kl. 14:25 mot den ungerska huvudstaden. Under knappt två timmar ombord hinner vi koppla av att bekanta oss innan vi strax efter kl 16 landar i Budapest. Här möts vi av en buss som direkt tar oss in till centrala Budapest och vårt centrala hotell, Leonardo Hotel Budapest. När vi installerat oss på våra rum, kopplat av en stund har det blivit dags att upptäcka denna fantastiska stad. Reseledaren har bra tips och förslag på restaurang för kvällens middag.

 

DAG 2 BUDAPEST

En härlig frukost inleder dagen. Nu har det blivit dags att titta närmare på Budapest och vi beger oss med buss ut på en rundtur i staden. Med hjälp av guide får vi under förmiddagen bekanta oss med denna pärla vid Donaus stränder. Från början var det här två städer på var sin sida av floden, Buda och Pest, som först 1873 slogs samman till Budapest. Vi besöker den kuperade Buda-sidan där Gellertberget med fästningen Citadella och frihetsmonumentet. Härifrån har man kanske den bästa utsikten över staden och alldeles bredvid ligger f.d. kungliga slottet, Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Rundturen fortsätter på Pestsidan där vi redan sett Parlamentet från flodsidan när vi blickade ut över staden. Här ligger alla affärsområden, shoppinggator, saluhallen mm. Vi åker givetvis på Andràssy Út, som är Budapests motsvarighet till Champs Elysee och avslutas vid Hjältarnas plats alldeles vid stadsparken som förutom nöjesfält och Zoo också innehåller Vajahunyadborgen och Széchenyibadet. Kvällen går åt till att samla dagens intryck och egna aktiviteter.

 

DAG 3 BUDAPEST

Även idag inleder vi med en rejäl frukost innan dagen kan disponeras alldeles efter egna önskemål. Här finns något för alla – trevliga caféer där man kan njuta av den första vårvärmen och folklivet på någon av uteserveringarna. Butiker och varuhus gör även här sitt bästa för att locka så för den som vill shoppa försvinner dagarna fort. Det är en fröjd att gå runt här och insupa atmosfären men även utmärkt plats för dagens lunch! På kvällen samlas vi på hotellet. Vi ska ge oss ut med båt på floden Donau. Medan vi intar dagens gemensamma middag glider vi sakta förbi de upplysta byggnaderna och njuter av utsikten. Mätta och belåtna återvänder vi till hotellet.

 

DAG 4 BUDAPEST

Frukost. Åter igen står dagen fri för egna aktiviteter och strövtåg. Säkert kommer många att ägna förmiddagen åt de närbelägna shoppingområdena. Huvudstråket för shopping är Váci Utca som startar vid torget Vörösmartyr Tér och avslutas vid saluhallen. Denna Europas största saluhall är en attraktion i sig och bjuder på en mängd spännande smaker och dofter. Här kan man lätt spendera flera timmar och uppleva mat och dryck från världens alla hörn – så varför inte förlägga lunchen här. Här finns alltid något för alla. Eftermiddagen väljer kanske någon att studera folklivet från något av de så berömda caféerna medans andra kanske vill prova de ungerska baden. Det är en härlig upplevelse att besöka ett av Budapests badhus. Staden har en rad anrika badanläggningar med en spännande historia. De mest populära är Gellértbadet vid Donau och Széchenyibaden i stadsparken. De försörjs med vatten från varma källor och båda har såväl utomhus som inomhusbad.

 

DAG 5 BUDAPEST-HEMORTEN

Vi startar dagen med frukost innan det är dags att lämna hotellet. Vår transferbuss hämtar på hotellet för avresa mot flygplatsen där vi gemensamt checkar in innan vi stiger ombord på planet till Köpenhamn med avgångstid 11:20. Väl tillbaka på Kastrup (kl. 13:10) tar vi farväl och tackar för den här gången och fem oförglömliga vårdagar i den ungerska huvudstaden vid Donau.

Leonardo Hotel Budapest****

Trivsamt hotell på bara ett par minuters promenad från centrum och floden Donau. På hotellet finns 182 rum, restaurang, bar/bistro, reception, hiss, gym och wifi. Alla rum med dusch/bad, wc, luftkonditionering, safe, hårtork, minibar och tv.

Vi flyger direkt från Köpenhamn/Kastrup till Budapest med Norwegian:

D83550 06MAJ CPH-BUD 1405-1550
D83553 10MAJ BUD-CPH 1005-1155

 

Avresor