Rüdesheim direkt, 5 dagar

I Tysklands två mest natursköna dalgångar finns landets bästa förutsättningar för vinodling. Den majestätiska Rhendalen med sina medeltida borgar kontrasteras av den mer intima Moseldalen med korsvirkesidyller och branta sluttningar. Vi utforskar båda dessa skönheter, smakar på goda viner och mår bra tillsammans. Här väntar också festvimlet på Drosselgasse och trevliga vinprovningar.

I priset ingår:
- bussresa
- bro- och färjeavgifter
- logi i 2-bäddsrum på Altdeutsche Weinstube
- 4 frukostar och 4 middagar
- utflykter och vinprovningar enligt program
- ev anslutningsresa fr. vissa orter
- reseledare
- vägskatter

Tillägg: enkelrum 990:-

 

DAG 1 HEMORTEN – RÜDESHEIM
Resan startar på morgonen från hemorten och fortsätter via Öresundsbron till Danmark och senare färja till Puttgarden i Tyskland. Ombord på vår bekväma buss försvinner milen snabbt och vi stannar med jämna mellanrum för fika, lunch eller bara en bensträckare. På vår väg passerar vi välkända städer som Lübeck, Hamburg, Hannover och Frankfurt. Senare på kvällen anländer vi till Rüdesheim och Hotel Altdeutsche Weinstube, där vi äter en gemensam middag innan sängen väntar. Välkommen till Rüdesheim, äventyret kan börja!

DAG 2 RÜDESHEIM
Dagen inleds efter frukost med ett besök vid det berömda Niederwaldmonumentet som restes på 1800-talet i samband med Tysklands enande. Här, på höjden ovanför Rüdesheim, har vi en bedårande utsikt över staden, Rheingau och de böljande vinfälten. Under eftermiddagen har vi tid på egen hand för att njuta av Rüdesheim och dess skatter. Senare blir det vinprovning och vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet även om några säkert väljer en promenad till vinstugorna på närbelägna Drosselgasse före läggdags.

Dag 3 MOSELDALEN
En av resans höjdpunkter är vår utflykt till natursköna Moseldalen. Vi följer den slingrande floden med vidsträckta vinodlingar längs de branta sluttningarna. Det är lätt att förstå att det är ett av de mest besökta områdena i Tyskland. Under dagen gör vi ett besök i den pittoreska byn Cochem och i korsvirkesidyllen Bernkastel-Kues. Dagens vinprovning ägnar vi åt de smakfulla moselvinerna. På kvällen är vi tillbaka i Rüdesheim och äter gemensam middag på hotellet.

DAG 4 RÜDESHEIM/BÅTTUR
På förmiddagen tillbringar vi några härliga timmar i Rüdesheim. Ett besök på vinmuseet Brömseburg kanske lockar någon. Vi samlas vid lunchtid på hotellet för nu väntar en vacker båttur på floden Rhen. Vår färd tar oss genom den majestätiska dalgången med alla sina medeltida borgar som ligger på sluttningarna ovanför oss. Detta natursköna område är också upptaget på Unescos världsarvslista. Vi passerar nedanför Loreleyklippan och anländer till St Goarshausen där vi går iland. Här väntar vår buss på att ta oss till utsikten över Loreleyklippan innan vi fortsätter hemåt till Rüdesheim för avslutande fri tid på stan. På kvällen är det middag på hotellet.

DAG 5 RÜDESHEIM – HEMORTEN
Efter en tidig frukost är det dags att lämna Rüdesheim. Vi checkar ut från hotellet, sätter oss till rätta ombord på bussen och påbörjar vår färd norrut genom Tyskland. Vi stannar på lämpliga ställen, bland annat för lunch, och naturligtvis gör vi också ett stopp i norra Tyskland för kompletterande inköp hos gränshandlarna. Vid 21.30-tiden anländer vi till Malmö innan bussen fortsätter mot respektive avstigningsort.

Ett rustikt hotell med mycket centralt läge. Alla rum med dusch/bad, WC, TV. På hotellet finns restaurang och vinkällare. Ej hiss till alla rum.

www.hotel-altdeutsche-weinstube.de

Avresor