JULMARKNADER I TYSKLAND

Vårt utbud av julmarknadsresor till Tyskland 2019 är stort. Ta en extra titt på våra Flodkryssningar på Donau

Julmarknad Berlin 4 dgr, Hotel Park Inn

Berlin – vår närmaste världsmetropol

Mitt i Europa ligger vår närmaste världsmetropol. Med en julmarknad i varje stadsdel så är utbudet minst sagt stort. På gångavstånd från hotellet, ligger stadens mest eftertraktade shoppingområde med småbutiker, varuhus, caféer, restauranger och givetvis julmarknader. Under stadsrundturen får ni dessutom se stadens alla stora sevärdheter. För den som tröttnar på shopping är det kulturella utbudet i stort obegränsat. Samma sak gäller för stadens otaliga restauranger så det är bara att välja och låta sig smaka.

Julmarknad Berlin 4 dgr, Hotel Sheraton

Berlin – vår närmaste världsmetropol

Mitt i Europa ligger vår närmaste världsmetropol. Med en julmarknad i varje stadsdel så är utbudet minst sagt stort. På gångavstånd från vårt hotell i västra Berlin, ligger stadens mest eftertraktade shoppingområde med småbutiker, varuhus, caféer, restauranger och givetvis julmarknader. Under stadsrundturen får ni dessutom se stadens alla stora sevärdheter. För den som tröttnar på shopping är det kulturella utbudet i stort obegränsat. Samma sak gäller för stadens otaliga restauranger så det är bara att välja och låta sig smaka.

Julmarknad Bremen 3 dgr, Hotel Zur Post

Bremen – en fulländad julmarknad

Bremens julmarknad anses vara en av de vackraste i landet. Rådhustorget lever upp, och med alla medeltida hus runt Böttcherstrasse känns det som att man färdats många hundra år tillbaka i tiden, Prova ett av rådhuskällarens 6000 viner eller shoppa på stadens nära 5 km långa shoppingstråk. Bästa läget på vårt hotell vid järnvägsstationen.

Julmarknad Bremen 4 dgr, Hotel Zur Post

Bremen – en fulländad julmarknad

Bremens julmarknad anses vara en av de vackraste i landet. Rådhustorget lever upp, och med alla medeltida hus runt Böttcherstrasse känns det som att man färdats många hundra år tillbaka i tiden, Prova ett av rådhuskällarens 6000 viner eller shoppa på stadens nära 5 km långa shoppingstråk. Bästa läget på vårt hotell vid järnvägsstationen.

Julmarknad Celle 3 dgr, Caroline Mathilde

Celle - Nordtysklands stjärna!

Celle inte bara lyser som en stjärna, staden är också en pärla med sin korsvirkesidyll och sin skönhet. Det lilla torget mitt i staden förvandlas till en vacker sagovärld under julmarknadstider. Vårt hotel ligger med direkt anknyting till gågator och torg. Hotel Carloline Mathilde är ett av våra mest personliga och omtyckta hotell!

 

 

Julmarknad Hamburg 3 dgr, Hotel Alte Wache

Hamburg – staden som aldrig sover vid vackra Alstersjöarna

Den kanske mest populära turistmagneten i Tyskland just nu. Staden har allt – vackert läge, dramatisk historia, förnämlig shopping och givetvis en härlig julmarknad! Här försvinner tiden snabbt när man på dagarna flanerar längs de vackra Alstersjöarna eller under de mer välkända shoppinggalleriorna. Vi bor på Hotel Alte Wache nära Hauptbahnhof. Här börjar också affärsgatorna som leder fram till julmarknaden vid Rådhusplatsen! Vi vågar på förhand utlova härliga dagar med något för alla!

Julmarknad Hameln, 4 dgr, Hotel Zur Börse

Många av oss har hört om Råttfångeren i Hameln, historien om honom och mycket mer erbjuder vi på denna 4 dagars resa i julmarknadstider. För den som är intresserad erbjuder vi dessutom en kostnadsfri busstur till Hildesheim (dag 3) för att njuta lite av julmarknaden där också! Följ med till en tysk "pärla" och kom i julstämning tillsammans med oss.

"Sista minuten" 800:-rabatt

Julmarknad Lübeck 3 dgr Hotel Radisson Blu Senator

Lübeck – en svensk klassiker i Tyskland

Lübeck vet man hur en julmarknad ska se ut och resorna hit är mycket populära. Vi stormtrivs i den tyska julatmosfären och bland alla sevärdheter i Lübecks pittoreska stadskärna. Besök Mariakyrkan, fika hos marsipantillverkaren Niederegger eller kanske en värmande Glühwein på Breite Strasse.

Julmarknad Lübeck 3 dgr, Hotel Park Inn

Lübeck – en svensk klassiker i Tyskland

Lübeck vet man hur en julmarknad ska se ut och resorna hit är mycket populära. Vi stormtrivs i den tyska julatmosfären och bland alla sevärdheter i Lübecks pittoreska stadskärna. Besök Mariakyrkan, fika hos marsipantillverkaren Niederegger eller kanske en värmande Glühwein på Breite Strasse. Vi bor förnämligt på centralt belägna hotell Park Inn

"Sista minuten" den 6/12   800.- rabatt

Julmarknad Lüneburg 3 dgr Hotel Altes Kaufhaus

Lüneburg – avkoppling och julmarknad i ett

Följ med till saltets huvudstad – gemytliga Lüneburg. Genuin julmarknad kombinerad med små mysiga butiker, caféer och restauranger utgör bästa förutsättningar för en härlig helg. Vi bor centralt i den mysigaste delen av staden alldeles intill floden Ilmenau. Härifrån är det nära till allt i centrala Lüneburg.

Julmarknad Rostock 2 dgr, Hotel Die Kleine Sonne

Rostock – uppskattat och alltid populärt

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss sydsvenskar. Denna fantastiska Hansastad är ett riktigt paradis för shopping och ligger på bekvämt avstånd från Sverige. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket mer än själva julmarknaden är Rostock den perfekta weekendstaden. Vi bor på centrala hotell, granne med rådhuset, julmarknaden på gågatan och flera av stadens restauranger.

Julmarknad Rostock 3 dgr, Steigenberger Hotel Sonne

Rostock – med uppskattade Hotel Sonne

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska Hansastad med sin vackra arkitektur är ett riktigt paradis för shopping och ligger på bekvämt avstånd från Sverige. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket mer än själva julmarknaden är Rostock den perfekta staden för några dagar i jultider. Vi bor på hotell Sonne, ett stenkast från Julmarkanden på Rådhustorget.    

Julmarknad Rostock 3 dgr, Hotel Die Kleine Sonne

Rostock – uppskattat och alltid populärt

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska Hansastad med sin vackra arkitektur är ett riktigt paradis för shopping och ligger på bekvämt avstånd från Sverige. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket mer än själva julmarknaden är Rostock den perfekta shoppingstaden. Vi bor med allra bästa läget.

Julmarknad Rostock, 3 dgr, InterCity hotel

Rostock – uppskattat och alltid populärt

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss svenskar. Denna fantastiska Hansastad med sin vackra arkitektur är ett riktigt paradis för shopping och ligger på bekvämt avstånd från Sverige. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket mer än själva julmarknaden är Rostock den perfekta shoppingstaden. Vi bor bra med stationens alla spårvagnsförbindelser runt knuten.

Julmarknad Stralsund 3 dgr, Hotel Intercity

Stralsund en liten pärla!

Stralsund- huvudstaden i svenska Pommern och tillika Hansestad. Stralsunds lilla julmarknad sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför rådhuset längs gågatan till de historiska borgar- och köpmanshusen. I Rådhuskällaren finns egen julmarknad med konsthantverk, här serveras massor av fantasifulla julklappsidéer.

Julmarknad Wismar 3 dgr Hotel Alte Speicher

Wismar – julmys vid Östersjökusten

Välkommen till den idylliska hamnstaden Wismar. Den före detta hansestaden med svenskanknytning bjuder på en spännande historia som återspeglas i den årliga julmarknaden som traditionsenligt hålls på norra Tysklands största marknadstorg. Vårt hotel är charmigt med många vinklar och vråer, därför är inte heller alla rummen identiska. Strax utanför hotellet börjar julmarknaden.

Julmarknadskryssning Budapest-Wien, 5 dgr 2/12

Kryssa på Donau i jultider!

Hitta julstämningen på storslagna Donau och upplev julmarknaderna i de vackert smyckade huvudstäderna Wien, Budapest och Bratislava. Ta en paus i julstressen, längs vägen besöker vi tre huvudstäder där det erbjuds både innehållsrika stadsrundturer men också tid för egna upptäckter. Vi upplever nostalgin i kejserliga Wien, storslagen arkitektur i vackra Budapest samt gemyt och julstämning i Bratislava. Så här i jultider erbjuder alla platser stämningsfulla och välbesökta julmarknader som garanterar att också vi hittar julstämningen här! Ombord är alla måltider inkluderade och i loungen/baren underhåller fartygets egna musiker med skön musik varje kväll. Upplagt för en härlig och oförglömlig julmarknadskryss!!