Julmarknad Bremen 3 dgr, Hotel Zur Post

Bremen – en fulländad julmarknad

Bremens julmarknad anses vara en av de vackraste i landet. Rådhustorget lever upp, och med alla medeltida hus runt Böttcherstrasse känns det som att man färdats många hundra år tillbaka i tiden, Prova ett av rådhuskällarens 6000 viner eller shoppa på stadens nära 5 km långa shoppingstråk. Bästa läget på vårt hotell vid järnvägsstationen.

I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 2 frukostar
- reseledare
- stadsrundtur till fots
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 600:-

Hotel Zur Post är beläget direkt vid Bahnhofsplats med ett par minuters promenad till gågatorna, julmarknaden och alla butiker där omkring. På hotellet finns 174 rum, restaurang, bar och ett stort wellness-område med inomhuspool, olika bastur, bubbelbad mm. Alla rum med bad/dusch, wc, telefon, TV. Hiss finns på hotellet.

Dag 1
Efter att vi stigit på vid respektive påstigningsort tar vi oss efter eventuell omlastning över Öresundsbron. Vi färdas genom Danmark och tar sedan färjan från Rödby till Puttgarden. Vi stannar på vägen för att proviantera i någon gränsbutik. Sent på eftermiddagen når vi Bremen och checkar in på centrala Best Western Hotel Zur Post. Visst vill man ut och uppleva julmarknaden med en gång? Här finns mycket att utforska!

Dag 2
Efter frukost är det tid för en stadsrundvandring till fots för de som så önskar. Vi får se det fantastiska rådhuset, Rolandstatyn, Böttcherstrasse och de omtalade Stadsmusikanterna. De medeltida husen där tunnbindarna höll till hör också till stadens viktiga sevärdheter. Efter rundvandringen vet vi precis vart vi ska gå för att få ut som mycket som möjligt av besöket. Och när magen kurrar njuter vi av julmarknaden med all mat och dryck! Kanske en klassisk Bratwurst på marknaden eller en mysig middag i Rådhuskällaren.

Dag 3
Efter att avnjutit frukosten så är det så småningom dags att ta farväl av Bremen och påbörja hemresan. Utmed vägen stannar vi för fikapaus. Ankomst till Malmö ca. 18.00 varifrån anslutningsbussarna sedan fortsätter mot respektive avstigningsort.

 

Avresor