Julmarknad Lübeck 3 dgr Hotel Radisson Blu Senator

Lübeck – en svensk klassiker i Tyskland

Lübeck vet man hur en julmarknad ska se ut och resorna hit är mycket populära. Vi stormtrivs i den tyska julatmosfären och bland alla sevärdheter i Lübecks pittoreska stadskärna. Besök Mariakyrkan, fika hos marsipantillverkaren Niederegger eller kanske en värmande Glühwein på Breite Strasse.

I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 2 frukostar
- 1 middag på hotellet, första kvällen (på avresa 6/12 är middag dag 2)
- reseledare
- stadspromenad
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 1400:-

 

Radisson Blu Senator Hotel är ett lyxigt hotell centralt i Lübeck med gångavstånd till julmarknaden och den gamla stadskärnan. Vackert beläget direkt vid floden Trave och när man gått över bron är man i stort sett också framme i cenrum. På hotellet finns 224 rum, restauranger, bar, hiss, pool och bastu.

 

Dag 1
Våra bussar och anslutningar hämtar upp under morgonen och efter ev. omlastning i Malmö fortsätter vi via Öresundsbron och tar oss genom Danmark. Tidigt på eftermiddagen kommer vi till den gamla Hansastaden så lite prisvänlig gränshandel hinner vi också med. Vi checkar in på vårt hotell. Efter en gemensam middag (på avresa 6/12 är middagen andra kvällen) kan vi njuta av Lübecks härliga stadskärna och julmarknad.

Dag 2
Först frukost och sedan, för den som vill, en intressant stadspromenad. Dagen är sedan fri för egna aktiviteter och kanske gör man som på 1800-talet, ta en vilopaus på Niedereggers berömda café föra att få kraft att fortsätta julshoppandet. Smit in på Karstadt för lite julshopping och njut av den myllrande julmarknaden längs Breitestrasse. Kvällen har man till eget förfogande i denna förtjusande stad

Dag 3
Frukost i lugn och ro, även om det är hemresedag har vi inte långt. Senare sätter vi oss i bussen för att åter styra kosan mot Sverige, där vi beräknas vara i Malmö ca kl. 18.00. Efter ev. omlastning fortsätter anslutningarna mot respektive avstigningsort. 

Avresor