Julmarknad Lüneburg 3 dgr Hotel Altes Kaufhaus

Lüneburg – avkoppling och julmarknad i ett

Följ med till saltets huvudstad – gemytliga Lüneburg. Genuin julmarknad kombinerad med små mysiga butiker, caféer och restauranger utgör bästa förutsättningar för en härlig helg. Vi bor centralt i den mysigaste delen av staden alldeles intill floden Ilmenau. Härifrån är det nära till allt i centrala Lüneburg.

I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 2 frukostar
- reseledare
- stadspromenad
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 1400:-

 

Dormero Hotel Altes Kaufhaus****+

Ett fint hotell med lyxig känsla. Vackert beläget direkt vid floden Ilmenau, bredvid den gamla hamnen. Mer centralt blir det inte här! På hotellet finns 83 rum, hiss, restaurang, bar, fittness- och wellnessområde och till och med ett litet konstgalleri!

Dag 1
Efter att våra bussar och anslutningar hämtat inleder vi resan på morgonen med att köra över Öresundsbron. Från Rödby tar vi färjan till Puttgarden och på vägen stannar vi för shopping hos någon av gränshandlarna. Under eftermiddagen når vi Lüneburg och vårt fina hotell. Kvällen står till fritt förfogande att bekanta sig med hotellets och stadens utbud på egen hand. Reseledaren ger gärna tips och råd.

Dag 2
Vi startar dagen med en stärkande frukost innan vi, som önskar, tillsammans med reseledaren ger oss ut i ett julpyntat Lüneburg. Under en guidad rundvandring till fots får vi lära oss mycket intressant om staden. Visste du att det var här man hittade saltet som gjorde Lübeck så rikt? Resten av dagen står till fritt förfogande för julshopping på affärsgatorna och besök på julmarknaden, de många caféerna, barerna och restaurangerna, stadens fina restaurangutbud står öppet för kvällen (kan vara idé att reservera plats).

Dag 3
Efter frukost i lugn och ro lämnar vi Lüneburg och vårt hotell och styr kosan norrut. Efter Lübeck är det inte långt till färjeläget där vi ska ta färjan från Puttgarden. Vi reser genom Danmark, över Öresundsbron och är tillbaka i Malmö på kvällen vid 18-tiden, efter ev. omlastning fortsätter våra bussar och anslutningar mot resp. avstigningsort. Vilken härlig helg!

Avresor