Julmarknad Rostock 2 dgr, Hotel Die Kleine Sonne

Rostock – uppskattat och alltid populärt

Rostock har blivit en av de mest populära julmarknadsstäderna för oss sydsvenskar. Denna fantastiska Hansastad är ett riktigt paradis för shopping och ligger på bekvämt avstånd från Sverige. Med sin trevliga gågata som erbjuder så mycket mer än själva julmarknaden är Rostock den perfekta weekendstaden. Vi bor på centrala hotell, granne med rådhuset, julmarknaden på gågatan och flera av stadens restauranger.

I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 1 frukost
- reseledare
- stadspromenad
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 300:-

Gemytliga Hotel Die Kleine Sonne*** ligger med centralt läge vid stora torget. Gångavstånd till julmarknaderna, gågator, butiker, restauranger och sevärdheter. På hotellet finns 48 rum, hiss och frukostmatsal. Restaurang och bar finns på systerhotellet Steigenberger Sonne, rakt över gatan.

Dag 1
Bussen startar på morgonen genom att hämta på respektive anslutningsort. Efter ev. omlastning i Malmö fortsätter vi sedan med att åka ut via Öresundsbron, genom Danmark och därefter ta färjan till Tyskland. Vi gör de första inköpen till gränsvänliga priser! Efter ankomst till Rostock, bjuder reseledaren, de som önskar, på en guidad rundvandring. Vi får lära oss allt om Rostocks intressanta förflutna och får en hel del matnyttiga tips för vår vistelse i Hansastaden. Vårt hotell ligger mitt i centrum, så vi har nära till det mesta! Eftermiddagen och kvällen står till eget förfogande. Passa på att besöka den omfattande julmarknaden. Rostock har dessutom många trevliga matställen för en kväll på egen hand, allt från enklare ställen till förstaklassrestauranger. Det  är bara att njuta.

Dag 2
Vi börjar dagen med att ta för oss av hotellets härliga frukostbuffé. Under förmiddagen kan vi därefter välja mellan att bara ta det lugnt på hotellet eller spendera ytterligare någon timme  på julmarknaden. Vi tar färjan över till Danmark och beräknas vara hemma i  Malmö vid 18-tiden,  för vidare färd mot respektive avstigningsort.

Avresor