Våra resor Norden

Finland - De tusen sjöarnas land, 7 dagar

Det bekanta men ändå okända grannlandet i öst, som under närmare 600 års tid var en del av konungariket Sverige. En blå labyrint av insjöar, öar, älvar och kanaler. Gröna skogar, levande landsort och modern arkitektur.

Helsingfors

Omgiven av hav på tre sidor gör Europas nordligaste huvudstad skäl för sitt tilläggsnamn "Östersjöns drottning". I vår trendiga grannstad kan man botanisera i designbutiker och känna pulsen på livliga salutorget.

Helsingforskryssning med Viking Line 3 dagar

Promenera på Esplanaden eller strosa runt på Salutorget, som är fullt av dofter, färgprakt och delikatesser.Betrakta stadslivet från ett café eller vila benen på Domkyrkans trappa. Allt hinns med på några timmar.

Viking Lines båt avgår kl. 16.30 och när vi checkat in i våra hytter äter vi en gemensam buffé ombord.. Därefter är det fritt att utforska kvällsnöjena ombord.

Cirka kl. 10.00 ankrar vi i Helsingfors. Det finns möjlighet att deltaga i en stadsrundtur på ca 1,5 timme. Vi får bl.a. se Senatstorget, Finlandiahuset och Sibeliusmonumentet. Resten av dagen är fri för eget bruk. Specialbutiker, gallerior och varuhus borgar för trevliga shoppingstunder. Båten återvänder till Stockholm kl. 17.30 och ombord är kvällen fri.

Ankomst till Stockholm ca kl. 10.00 nästa dag.

Hurtigrutten och Norge 6 dagar

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Nordkap & Lofoten med flyg, 9 dagar

Lofoten är känt för sina späckhuggare, sitt fiske och sin storslagna natur. Den lufttorkade stockfisken är stor här på Lofoten. Det blir också Nordkap som är en höjdpunkt med utsikt över Norra Ishavet. En upplevelse man inte glömmer! Vi färdas också genom Finland och vårt vackra Sverige på denna härliga resa.

Norge med Hurtigrutten, Nyinstatt 30/7 6 dagar

Ny insatt avgång!!!

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggr, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

Åland i september 4 dagar

Mitt i skärgårdshavet ligger ”fredens öar”, Åland. Detta lilla, självstyrda, svenskspråkiga landskap bildar med sina över 6 500 öar och skär en av världens största arkipelager. Njut av orörd natur, frisk luft och det sköna lugnet.