Norge med Hurtigrutten, 6 dagar

Någon gång i sitt liv måste man åka världens vackraste sjöresa, Hurtigruten. Varierande landskap, höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar byter av varandra under resan. Besök i både Trondheim och Bergen blir det också.

I priset ingår:
- bussresa
- bro- och färjeavgifter
- logi i 2-bäddsrum/hytt
- 5 frukostar
- 5 middagar
- avslutningsmiddag
- utflykter enligt program
- reseledare
- vägskatter
- ev anslutningar fr vissa orter

Tillägg: Enkelrum 2800:-, tillägg utsides 800:-

DAG 1 HEMORTEN – LILLEHAMMER
Vi reser från Skåne och västkusten och sedan vidare norrut i Bohuslän. Innan vi passerar Svinesundsbron har vi stannat till för förmiddagskaffe. Resan går vidare i Norge längs landets största sjö Mjösa till dess norra del, där Lillehammer ligger och vårt hotell. Här övernattar vi och äter middag på vårt hotell.

DAG 2 LILLEHAMMER-TRONDHEIM
Vi färdas genom den vackra Gudbrandsdalen. Här blandas norsk natur med historia. När vi passerat Dombås är vi uppe på Dovrefjäll – själva högfjället. Mot eftermiddagen kommer vi till Trondheim, en av Norges äldsta städer. Vi gör en busstur genom den vackra staden och ser bland annat ”utsiktsfjället” och Nidarosdomen. Vi checkar in på vårt hotell som serverar god middag.

DAG 3-4 TRONDHEIM – BERGEN MED HURTIGRUTEN
Nu har vi framför oss en av resans verkliga höjdpunkter! Hurtigrutens fartyg går ut genom Trondheimsfjorden. På vår resa söderut avlöser fjordar, fjäll och kustsamhällen varandra. På kvällen serveras en härlig middag. Natten är ljus så det blir kanske sent innan vi går och lägger oss! På morgonen njuter vi av frukosten och allt det vackra vi ser utanför fönstren. Skärgården förändras hela tiden, växtligheten blir frodigare och klimatet mildare. I Bergen går vi iland och där väntar vår buss. Vi kör en liten rundtur i Bergen och sedan blir det fri tid att på egen hand upptäcka staden. Bergen blev en viktig handelsstad under Hansan och är det än idag. Vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam middag. På kvällen gör vi en kvällspromenad för de som önskar och tar eventuellt en tur med Flöybanan upp till Flöyen där man har en fantastisk utsikt över hela Bergen (tillägg ca 100 NOK ).

DAG 5 BERGEN - GEILO
I dag väntar en underbar dag med fjordar, fjäll och forsar till Gudvangen och Naeröyfjorden, Norges kanske vackraste fjord! Under båtturen passerar vi gården Styvi som är med i programmet ”Där ingen skulle tro att man kan bo”. Vi kliver ombord på ännu en båt och får uppleva en härlig resa på några timmar. Målet för resan är Flåm vid Aurlandsfjorden. Vi fortsätter genom dalen upp på Hardangervidda till Geilo. Här övernattar vi och njuter av middagen på hotellet.

DAG 6 GEILO – HEMORTEN
Vi lämnar Geilo och via Drammen och Moss kommer vi så småningom in i Sverige igen. Vi äter gemensam middag innan vi är på väg mot respektive hemort.

Avresor