Påskmarknad i Rostock, 3 dagar

Vi svenskar är mest bekanta med tyska julmarknader men för tyskarna själva är påsken en lika stor högtid. Vi lär känna Rostock, denna gamla och charmiga Hansastad som har så mycket att erbjuda oavsett om det gäller sevärdheter, shopping eller bara gemytlig stämning.

I priset ingår:
- bussresa
- logi i 2-bäddsrum på Hotel die Kleine Sonne
- bro- och färjeavgifter
- 2 frukostar
- stadspromenad
- ev anslutningsresa
- reseledare
- vägskatter

Tillägg: enkelrum 590:-

 

DAG 1 HEMORTEN – ROSTOCK
Efter påstigning på vår väg söderut lämnar vi Sverige på morgonen. Vi färdas över Öresundsbron och vidare genom Danmark via Gedser till Rostock. Färjan tar två timmar. Ombord finns det gott om tid att både äta och botanisera i butikerna. Väl i land beger vi oss in mot centrum och vårt hotell. Följ gärna med på vår rundvandring i staden. Där ger reseledaren värdefull information och tipsar inför kvällens restaurangbesök – här finns något för alla smaker.

DAG 2 ROSTOCK
Frukost på hotellet. För den som önskar gör vi en tur utanför staden. Vi åker till Karls Erlebnisdorf, en lanthandel som utvecklats till en hel ”upplevelsevärld”. Utanför staden ligger också det stora köpcentret Hansecenter där vi stannar för shopping. Här kan man strosa omkring bland de många affärerna som erbjuder allt från skor och kläder till vin och andra drycker. Här finns Aldi, Kaufland och flera andra butiker. På eftermiddagen är vi åter i Rostock där butiker, caféer och påskmarknaden väntar på oss.

DAG 3 ROSTOCK – HEMORTEN
Efter utcheckning lämnar vi Rostock och beger oss mot hamnen för den avslutande gränsshoppingen. Vi rullar av färjan i Gedser knappt två timmar senare och åker vidare genom Danmark. Snart återser vi Öresundsbron och Malmö.

Hotel Die Kleine Sonne***
Centralt beläget vid stora torget. Gångavstånd till påskmarknaden, gågator, butiker, restauranger och sevärdheter. På hotellet finns 48 rum, hiss och frukostmatsal. Restaurang och bar finns på systerhotellet Steigenberger Sonne, rakt över gatan.

www.die-kleine-sonne.arcona.de 

Avresor