Julmarknad Wismar 3 dgr Hotel Alte Speicher

Wismar – julmys vid Östersjökusten

Välkommen till den idylliska hamnstaden Wismar. Den före detta hansestaden med svenskanknytning bjuder på en spännande historia som återspeglas i den årliga julmarknaden som traditionsenligt hålls på norra Tysklands största marknadstorg. Vårt hotel är charmigt med många vinklar och vråer, därför är inte heller alla rummen identiska. Strax utanför hotellet börjar julmarknaden.

Black Week i Rött 1.250:- 4/12 

 I resans pris ingår:
- bussresa med ev. anslutningsresa
- logi i 2-bäddsrum med dusch/WC
- 2 frukostar

- reseledare
- stadspromenad
- shopping vid gränshandel
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 650:-

Hotel Alte Speicher***
Hotellet är delvis inrymt i ett för byn typiskt gammalt hus som har byggts på i alla riktningar. Huset är idag fyllt med vinklar och vråer och inget rum är det andra likt. Just trivsamheten och gemytet i kombination med läget i absoluta centrum bidrar säkert till populariteten. Med julmarknad, butiker, gågator, caféer, restauranger och hamnen på behagligt gångavstånd är det perfekt för julmarknadshelg! På hotellet finns 75 rum, restaurang, bar, hiss och goda möjligheter att bara slå sig ner och koppla av!

Dag 1
Efter upphämtning längs vägen söderut i Sverige och eventuell omlastning startar vår resa i Malmö. Vi tar oss över Öresundsbron och vidare med färja Rödby–Puttgarden vidare till Wismar i Tyskland. Vi bor centralt på Hotel Alter Speicher. Efter incheckningen har ni möjlighet att på egen hand besöka den historiska julmarknaden i staden som ligger bara är ett stenkast från hotellet.

Dag 2
Efter frukost så finns det möjlighet för de som vill att följa med reseledaren på en stadspromenad. Wismars gamla stadsdel utsågs så sent som år 2002 till Världsarv. Här finns ett rikt arkitektoniskt arv och en spännande historia. Resten av dagen är fri att spendera efter eget tycke och njuta av julstämningen som råder i staden.

Dag 3
Efter frukost i lugn och ro har det blivit dags att lämna Wismar och börja resan hemåt. På vår väg norrut, innan vi når färjan, stannar vi bla för lite prisvänlig gränshandel. Via färja till Rödby och vidare över Öresundsbron återser vi Sverige vid 18-tiden. Efter ev. omlastning i Malmö fortsätter våra bussar och anslutningar till era avstigningsorter.

Avresor