Spreewald 4 dagar

Spreewald är en grön idyll strax söder om Berlin.  I Spreewald är det svårt att tro att det bara är några mil till den tyska huvudstaden. Här finner man enbart lugn, sagolik natur och milslånga vattenleder. Området är delvis orört sedan istiden och invånarna är måna om att behålla den genuina atmosfären. Följ med och upplev denna speciella del av världen, en resa i den vackra naturens tecken.

I priset ingår:
- bussresa
- bro- och färjeavgifter
- logi i 2-bäddsrum
- 3 frukostar
- 3 middagar
- utflykter enligt program
- reseledare
- vägskatter

Tillägg: Enkelrum 690:-

Boende: Hotelanlage Starick

 

DAG 1 HEMORTEN – LÜBBENAU
Vi startar tidig morgon från vår hemort. Via Malmö fortsätter bussen över Öresundsbron och genom Danmark innan vi når färjeläget i Gedser. Här rullar vi ombord på färjan för att segla till Rostock, en överfart på knappt två timmar. I Tyskland fortsätter resan söderut och vi passerar den tyska huvudstaden innan vi en timme söder om Berlin lämnar motorvägen och omedelbart tas ut på slingrande vägar i lummig och grön miljö. Under kvällen når vi den lilla orten Lübbenau i hjärtat av Spreewald där vi checkar in på Hotelanlagen Starrick. Här bor vi mitt i kanalområdet med karakteristiska hus omkring oss. Efter incheckning väntar en gemensam middag på hotellet.

DAG 2 LÜBBENAU/SPREEWALD
Frukost. Förmiddagen ägnar vi åt detta fantastiska område. Här slingrar sig 150 mil vattenväg. Vi tar plats i en av de 300 gondolliknande småbåtarna som här kallas för Kahn. Glöm inte kameran, här finns mer än en anledning till att föreviga stunden. Vid lunch är vi tillbaka och resten av dagen är fri för egna strövtåg. Promenera upp till det vackra slottet, flanera i slottsträdgården eller passa på att prova traktens berömda gurka bland de många gurkstånden. Varför inte besöka hembygdsmuseet alldeles i närheten av hotellet? Här kan man lära sig om ursprungsbefolkningen, sorberna. Deras språk och traditioner lever fortfarande kvar och museet ger en intressant inblick i sorbernas vardag förr i tiden. På kvällen blir det middag på hotellet.

DAG 3 UTFLYKT TILL DRESDEN
Efter frukost blir det en heldag i området för den som vill ta sig runt på egen hand, eller bara koppla av i den parkliknande miljön runt hotellet. För den som vill upptäcka mer av omgivningen erbjuder vi en härlig utflykt till vackra Dresden. Vi åker de drygt tio milen till kulturens huvudstad Dresden. Under vår guidade stadsrundtur tittar vi närmre på Hofkirche, Zwingern och alla de andra välkända byggnaderna i en stad som för drygt 70 år sedan blev nästan totalt sönderbombad. En gynnsam ekonomi har gett möjligheten att bygga upp staden till vad den var före kriget – fylld av historia, kultur och vacker arkitektur. Lunch ordnar reseledaren för den som önskar på en centralt belägen restaurang innan det på eftermiddagen blir lite tid över till shopping och egna strövtåg innan vi återvänder till Spreewald. På kvällen serveras vi gemensam middag på hotellet.

DAG 4 LÜBBENAU – HEMORTEN
Fyllda med många vackra minnen och en rejäl frukost lämnar vi Lübbenau och Spreewald för att bege oss norrut igen. Vi stannar med jämna mellanrum för att fika och sträcka på benen. Senare på dagen når vi Rostock och där passar vi på att göra de sista inköpen före hemresan. Vi är åter i Sverige ca klockan 19.00 och sedan återstår bara sista biten till respektive hemort.

Hotelanlage Starick ***
Omtyck och uppskattat av gäster/resenärer sedan länge, lugnt beläget i distriktet Lehde i Lübbenau. Här finns en härliga trädgårdar och terrasser varifrån man kan njuta och betrakta livet på kanalerna utanför. Området där hotellet ligger är bilfritt.

En frukostbuffé med färska produkter dukas upp varje morgon på Hotelanlage Starick. Restaurangen serverar ett utbud av internationella och regionala specialiteter. På detta hotell erbjuds även gratis WiFi.
Rummen har en TV, bad/dusch och wc, hårtork och säkerhetsskåp.

Avresor