Skip to main content

Våra guider

Våra guider är våra ansikten utåt, visst är de vackra på bilden ovan?

Reseledaren spelar en viktig roll under en resa. Våra guider har lång erfarenhet samt goda kunskaper om resmålet. Låt dem ta hand om eventuella bekymmer under resan, medan du lutar dig tillbaka i stolen och kopplar av.

De är dessutom väldigt duktiga och vill att du ska uppleva resan genom deras ögon. Några av dem ser du här och fler hittar du när du är ute och reseer med oss. Låt våra guider inspirera dig och ställ gärna kluriga frågor - det tål dom!

Fritextsökning

Christina- -har tur med vädret

Christina- -har tur med vädret

Vi har i alla fall tur med vädret. Husvagnsfamiljen i 80-tals-filmen sa ju ungefär så. Men där slutar likheten.

Solen lyser så gott som varje dag och det är "lagom varmt". Perfekt för skogspromenader och cykelturer.  Vi (min man och jag) har snart betat av alla stigar och cykelvägar i vår närhet, besökt naturreservat och njutit av våren i naturen. Konditionen är således ganska god  och många sevärdheter har vi prickat av. Så långt är allt väl, eller?

Nej, planerna för vår o sommar var ju något mer. Mycket mer. Ordet "inställt" var ganska okänt fram till nu. Längtan till besöksmål lite längre bort än runt Varberg var stor. Finland, Nordkap, Tyskland. Dit längtar jag. Det är ju inte alltför länge sen som Erlings resor tog oss till de härliga julmarknaderna i Nordtyskland, och julkryssningen på Donau var sagolik. Det är bara  några månader sen, men ändå så avlägset. Hoppas att liknande tider kommer tillbaka! De gamla goda (res-) tiderna!

Christina. Reseledare

 

 

Ami önskar Glad Påsk

Ami önskar Glad Påsk

20200408

DET BLIR VÄL PÅSK ÄNDÅ . . .

Vem kunde någonsin ana detta – inga resor över påsken!
År efter år har jag haft nöjet, att fira vårens stora helg tillsammans med många trevliga resenärer. Nu har ett elakt virus satt stopp för allas våra planer.

Jag känner mig vilsen, osäker, och ledsen. Som ett barn som har blivit snuvad
på karamellen. Vad nu då? Till och med den nya resväskan i hörnan verkar ha
tappat sin hållning och ser besviken ut.
För mig ingen avkopplande tur med häst och vagn på nordtyska hedar, inga prunkande blomsterstånd på Lüneburgs torg, inga möten med gamla och
nya vänner under trevliga former.

Ingen vår utan tulpaner i Holland. Ytterligare en resa som många har sett fram
emot efter alla gråa vintermånader och just nu känns nästa års blomstertåg väldigt
långt borta.
Som tröst får jag njuta av de ljuvligt doftande hyacinterna i rabatterna på väg till jobbet och flytta mig i tankarna till Keukenhofs fantastiska blomsterpark.

Ut med cykeln och utforska den halländska naturen med mina murmelpojkar.
Äggen lär också bli extra vackert målade i år, tid har vi i alla fall.
Som sagt, det blir nog påsk trots allt.

GLAD PÅSK!

Hälsningar Ami med pojkar 

Lena minns resan till Baltikum i höstas

Lena minns resan till Baltikum i höstas

20200407

Hej Åsa och alla ni andra på kontoret. . Hoppas ni kan håller humöret uppe och att allt kommer igång igen.
Och att många åter  är ressugna och vill ut i Sverige och Europa. Själv håller jag mest till med skogspromenader och cykelturer när jag inte är på skolan. Saknar er Alla, alla resenärer, alla fantastiska reseledarkompisar och chaufförer. Många hälsningar från Lena i Kvibille  P.s Tack Nina och Daniel som är "fotomodeller"  på bilderna nedan!