Skip to main content

Zillertal med Almabtrieb

Enastående naturscener, kulturella sevärdheter, balkongprydda alphus och trevliga människor - Tyrolen i ett nötskal. Lägg till mängder av gemyt, sång, musik, god mat och avkoppling i lugn miljö. På denna resa har vi hela två höjdpunkter att se framemot: en spännande tågresa genom Tyrolen och en glad fest när korna återvänder till dalen från sommarbeten i bergen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Enastående naturscener, kulturella sevärdheter, balkongprydda alphus och trevliga människor - Tyrolen i ett nötskal. Lägg till mängder av gemyt, sång, musik, god mat och avkoppling i lugn miljö. På denna resa har vi hela två höjdpunkter: en spännande tågresa genom Tyrolen och ”Almabtrieb”, en glad fest när korna återvänder till dalen från sommarbeten i bergen!

 • Dag 1: HEMORTEN - LEIPZIGTRAKTEN

  Vår färd går söderut via Öresundsbron till Danmark. Kl.13 avgår färjan från Gedser till Rostock och under sjöresan har vi möjlighet till lunch på egen hand.
  På det tyska fastlandet fortsätter vi genom flera delstater till vårt övernattningshotell i Leipzigtrakten och avslutar dagen med middag.

 • Dag 2: LEIPZIGTRAKTEN – FÜGEN

  I dag färdas vi mestadels genom landets största delstat Bayern, i väntan på att få de första alperna i sikte efter München. Snart rullar vi på österrikiska vägar mot Zillertal, beläget mellan Kufstein och Innsbruck. I den kända dalens främre del ligger orten Fügen med vårt gemytliga hotell Schiestl.

 • Dag 3-6: UTFLYKTER

  ALPBACHDALEN & RATTENBERG
  På en solig högplatå gömmer sig en riktig ”pärla”, den lilla byn Alpbach. Här har man noggrant hållit sig till en vacker, enhetlig byggnadsstil i trä. De äldre husen är kärleksfullt bevarade och nybyggen väl anpassade i den traditionsrika miljön. Nere vid floden Inn och foten av en gammal borgruin ligger Tyrolens minsta stad Rattenberg. Välbevarade, pastellfärgade borgarhus från gångna sekel präglar ortsbilden. Butikerna i denna kända ”glas-stad” är fylla med produkter i alla tänkbara färger och former. Längtar man efter en riktig Apfelstrudel eller smaskig tårtbit, är konditori Hackers rätt adress!

 • Dag 3-6

  ZILLERTAL & HINTERTUX
  I dag löper vi linan ut! Vi åker genom hela Zillertal och dess fortsättning Tuxertal till dalsändan i Hintertux, nedanför glaciären. Vi passerar flera byar på vägen, en vackrare än den andra. Vid bra väder är det en upplevelse att ta linbanan upp och komma närmare vita bergstoppar (flera alternativ, ingår ej i resans pris).
  På eftermiddagen kan vi utforska hembyn och promenera i omgivningarna. Skön avkoppling bjuder hotellets fina badavdelning. Den bergtagne vill kanske ta den närbelägna Spieljochbanan upp för att njuta av den storslagna utsikten över dalen.

 • Dag 3-6

  TÅGRESA TILL ZELL AM SEE & KITZBÜHEL (tillval, 1 450:-/person)
  I närbelägna Jenbach stiger vi på det legendariska tåget Rheingold, som tar oss på en spännande resa genom Tyrolens natursköna landskap till granndelstaten Salzburger Land. Nedanför hemmaberget Smittenhöhe gör vi några timmars uppehåll i den vackert belägna staden Zell am See, med Hohe Tauerns snötäckta bergstoppar i bakgrunden. Det finns en mysig, gammal stadskärna att utforska och längs den fyra kilometer långa sjön lockar sköna promenadvägar. Idel fina naturscener avlöser varandra under dagen. På eftermiddag besöker vi en annan ”kändis”, den förnäma ”gems-staden” Kitzbühel. Förr nådde orten välfärd genom sina silver- och kopparfyndigheter, i dag vallfärdar folk från hela världen till ett av landets mest kända vintersportcentra. Nära Hahnenkamms sluttningar ligger den lilla, gamla stadskärnan med rader av vackert dekorerade, färgglada hus. I denna sköna miljö smakar säkert eftermiddagskaffe gott på någon av alla trevliga serveringar. Med utsikt över de majestätiska ”Kejsarbergen” fortsätter hemresan genom Brixen-dalen, förbi flera kända alpbyar tillbaka till Inntal och hotellet. Väljer man att inte göra tågresan, har man en hel dag för egna aktiviteter. Göra en vandring, hyra cykel för en tur längs floden Ziller eller kanske ta bussen från Fügen till Innsbruck.
  MAYRHOFEN MED ”ALMABTRIEB”
  Med den smalspåriga Zillertal-banan kommer vi till huvudorten Mayrhofen, skådeplats för dagens festligheter. En av årets höjdpunkter i alpområden är Almabtrieb-dagen, då djuren står i centrum. Korna hämtas från sina högt belägna sommarbeten ner till dalen och detta måste självklart firas. Vi får beundra de med blommor, band, grankottar m.m. fint dekorerade djuren, när de tågar fram till orten med klingande skällor runt halsen. Denna populära höstfest med musik, dans, mat, dryck och äkta glad, tyrolsk stämning garanterar, att vi får en minnesvärd dag.

 • Dag 3-6

  TYROLERAFTON
  Tyrolarna har en stor kärlek för sång, musik och dans. Om det anordnas en traditionell Tyrolerafton på orten under vår vistelse, ska vi självklart närvara en sådan (inträde tillkommer).

 • Dag 7: FÛGEN-DESSAU

  Vi börjar hemresan genom att följa den avlånga, gröna Achensee sjön till Tyskland och passera på vägen ett antal bayerska byar med hus i alp-stil och fina fasadmålningar. Förbi München och Nürnberg kommer vi mot kvällen till Dessau och vårt övernattningshotell där middag redan väntar.

 • Dag 8: DESSAU – HEMORTEN

  På förmiddagen tar vi oss till Rostock och under den närmare två timmar långa färjeturen till Gedser har vi resans avslutningsmiddag i bufférestaurangen. Vi är åter i Malmötrakten runt 18-tiden.

Karta